Rugbyers voor Rugbyers

  -   Nieuws
Rugbyers voor Rugbyers
Een project dat direct hulp bezorgd!

Mijne heren en dames rugbyers,

De Stichting Protect Ukraine is opgericht door oud DSR-C  speler Jaap Scholten, thans schrijver en reeds 20 jaar woonachtig in Oost Europa. Jaap zet zich in voor logistieke en medische hulp aan militaire Oekraïense eenheden hun strijd tegen Rusland.

Inmiddels is een groep rugbyers en schrijvers 2 weken terug van het 3e konvooi en hebben ze 11 terreinauto’s, noodverbanden, sleepkabels, kettingzagen, brancards ect. afgeleverd. Het was een geslaagde en uiterst nuttige trip.

In samenwerking met Rugby NL, DSR-C / Old Tigers en Ascrum / Academics is ook contact gelegd met de Oekraïense Rugby Bond en R.C. Polytechnics uit Kyiv bij wie een Toyota Landcruiser, 100 traumapacks, 10 kevlar helmen en 1500 voetenwarmers werden bezorgd. Een aantal (oud-)spelers en internationals was op de club aanwezig, maar meer dan de helft – 51 van hun ongeveer 80 spelers – vechten nu aan het front. 

Het plan is opgevat om – onder de noemer Rugbyers voor Rugbyers -deze mannen gericht te gaan steunen met de spullen die zij nodig hebben.

Het Oekraïense leger heeft een schreeuwend tekort aan alles en Protect Ukraine helpt die gaten te vullen met alles (behalve wapens en munitie). Dit gebeurt steeds in overleg met militairen aan het front. Zij vertellen wat ze nodig hebben en met de konvooien wordt het zelf gebracht en persoonlijk overhandigd waarbij de ontvangende partij even in de ogen gekeken kan worden en een hart onder de riem krijgt. Zo zal ook het programma Rugbyers voor Rugbyers gaan werken.

Wanneer je actief betrokken wil zijn, kan je je melden bij Sijmen Philips (Ascrum): sijmen.philips@gmail.com of bij Michiel Schwencke: m.m.schwencke@hetnet.nl

Steun om een vuist te maken tegen Poetin, door middel van een donatie onder vermelding van: Rugbyers voor Rugbyers aan Protect Ukraine, is meer dan welkom . www.protectukraine.nl ga naar de site en de rest wijst zichzelf.

Met ovale groet namens,

Michiel Schwencke, Coen Potters, Alexander Reiff, Arjen Joustra, Wilco Huizing, Jaap Scholten, Jan-Willem van Oldeneel

Delen van dit bericht met andere (oud-)rugbyers wordt gewaardeerd.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement