Rugby Mum – ‘Where focus goes, energy flows!’

  -   Column
Eeen moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over de belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon

Een nieuw jaar is begonnen. 2023 alweer, wat vliegt de tijd.

Veel mensen, waaronder ook deze rugby mum, starten ieder jaar met goede voornemens. In mijn geval hebben die voornemens opvallend vaak iets te maken met minder (alcohol) en meer (water) drinken en met minder (suiker en vet) en meer (gezond) eten.

Nu blijkt het niet altijd even makkelijk om je aan die goede voornemens te houden. In de waan van de dag verval je al gauw in je oude patroon. Op langere termijn blijkt zelfs minder dan 10% van de mensen aan hun goede voornemens vast te houden.

Het heeft natuurlijk alles te maken met verandering. De mens wil eigenlijk helemaal niet veranderen, dat is veel te spannend, je weet nooit wat je te wachten staat.

Bij pubers werkt het anders zo lijkt het. Die zijn juist op zoek naar spanning en naar grenzen. Het lijkt wel of zij de leus van Pipi Langkous ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’ als levensmotto hebben.

De andere kant van de medaille is dat ze ook heel lamlendig kunnen zijn. Twee weken lang kerstvakantie; zonder rugby, dus veel hangen op de bank met een telefoon, de Playstation draaide overuren en natuurlijk heel veel uitslapen.  

Nu de kerstvakantie is afgelopen moeten we allemaal weer terug in het ritme van school, trainen, wedstrijden en wakker worden van de wekker terwijl het nog donker is en het regent….Het vergt veel inzet om weer aan de slag te gaan.

Maar trainers, coaches en spelers gaan door weer en wind om goed voorbereid te zijn voor de eerste wedstrijden van 2023. En de voorbereidingen voor trips en toernooien later in het jaar zijn enthousiast gestart. Alle vrijwilligers van HRC – hier thuis incluis – hebben er zin in om van 2023 een onvergetelijk mooi (rugby)jaar te maken.

En omdat voor alle (goede) voornemens geldt ‘Where focus goes, energy flows!’ wens ik iedereen vooral veel focus toe voor 2023!

Wees voorzichtig en tackle hard.

Liefs,
Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement