Rugby mum – Wat voor dag is het vandaag?

  -   Column
Rugby mum

Ik geeft het toe, ik ben er zo een. Zo iemand die old skool naar de radio luistert. In de ochtend programma’s hoor je vaak dat het die dag een bijzondere dag is. Dan moet je denken aan internationale pannenkoekendag of wereld homeopathiedag.

Vandaag (vrijdag 12 mei) is het de dag van de verpleging. De verjaardag van de grondlegster van de verpleging, Florence Nightingale. Daarom sta ik vandaag stil bij het feit dat je bij rugby wel eens in aanraking komt met zorg en verpleging.

Ik heb, als rugby mum, al meerdere bezoeken afgelegd aan de spoedeisende hulpposten hier in de regio met gekneusde of gebroken vinger, pols, sleutelbeen. Recent moest ik mijn wekker nog zetten om mijn rugbyspeler midden in de nacht te wekken om te zien hoe hij reageerde. Een van de coaches attendeerde me hier op na een harde val van mijn rugby-er om te checken of er toch geen sprake was van een hersenschudding.

Ik vind het heel goed dat hier veel aandacht voor is en ik raad dan ook alle ouders aan om (nogmaals) het hersenschudding protocol te lezen op de website.

HRC en zorg was laatst zelfs even landelijk nieuws door het bus incident in België. Het landelijke nieuws ging over de zorg ter plekke. De grootste indruk op mij maakte de zorg voor elkaar! Ik vind het bijzonder om te ervaren hoe zorgzaam spelers, coaches en bestuur zijn voor elkaar. De coach die een speler in de gaten houdt na een harde val in verband met mogelijke hersenschudding, de beterschapswensen in de appgroepen als een teamgenoot geblesseerd is geraakt en zeker ook de manier waarop coaches, ouders en spelers zijn opgevangen door het bestuur na het incident in België. In dit soort gevallen zijn we er voor elkaar en dat geeft mij kippenvel.

Tijdens rugby toernooien heb ik soms ook kippenvelmomenten. Het is het moment dat er een erehaag gevormd wordt en een ambulance met applaus van het veld af rijdt met een gewonde speler. Dat vind ik altijd een heel bijzonder en respectvol moment.

Vandaag is dus een bijzondere dag! Zorg voor jezelf en voor elkaar!

Wees voorzichtig en tackle hard,
Liefs Mum2

PS: zondag 14 mei is ook een bijzondere dag! MOEDERDAG, just saying…..

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement