Rugby Mum – That is not me!

-   Column

Ik ben niet opgegroeid met social media, altijd bereikbaar zijn en overal internet hebben. Daardoor word ik nog wel eens verrast door de techniek, wordt het me soms onverwachte duidelijk wat er allemaal “out there” is en wat er allemaal (nog meer) kan.

Een van de eerste keren dat ik me zo’n verrassing herinner, is al even geleden. We hadden net een HDD-recorder en alle StarWars films zouden achter elkaar worden uitgezonden. Dat werd te laat voor onze boys, maar we beloofde ze dat ze deel 1 mochten kijken en dat we daarna alles zouden “tapen”. De volgende ochtend waren de mannetjes bij het krieken van de dag op. Natuurlijk wisten ze zonder enige hulp (zij wel) tv en recorder aan de praat te krijgen en na wat vrolijk gekwetter werd het stil, heel stil, te stil. Manlief ging dus even polshoogte nemen en vond twee wat verschrikte kinderen voor het scherm….StarWars konden ze prima aan, maar als je opneemt van een commerciële zender komen daar na een uur of half 11 reclames tussendoor waar ze nog niet echt aan toe bleken. Papa mocht die ochtend dus even uitleggen waar ze nu precies reclame voor maken op www.hetepoesjes.nl.

Sindsdien neem ik mij voor nieuwe snufjes zo goed mogelijk te doorgronden. Dat lukt niet altijd (voer voor nog wat columns), maar ik doe mijn best. Reden zo nu en dan ook mijn eigen naam te Googelen en te checken of er niets geks online staat. Laatst zocht ik ook eens op rugby mum. Ik schrok mij rot van de eerste hit. Dat ging niet over mijn grootste (Franse) uitglijder tot nu toe, maar over een zwangere mum uit Rugby die er van verdacht wordt haar beide dochtertjes van 1 en 3 jaar oud kort naar elkaar te hebben vermoord. Whow, dat is ander koek. Bepaald niet iets waar je 2 regels onder wil staan als rugby mum…. Als je me dus vraagt “ben jij rugby mum” krijg je volmondig een ontkennend antwoord; “nope, that’s not me“. En wat alle hardnekkige pogingen om mij toch te ontmaskeren betreft, zo’n zomerstop is toch best lekker!

Wees voorzichtig en tackle hard,

liefs,
Mum