Rugby mum – Thanksgiving (dankbaar)

  -   Column
Rugby mum kerst
Een moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over gebeurtenissen rond de favoriete sport van haar zoon

In de donkere dagen voor kerst komt bij mij altijd de wens naar boven om terug te kijken naar het jaar dat bijna voorbij is.

Ik weet niet hoe het voor u is, maar ik ben verbaasd of eigenlijk verbijsterd dat het alweer december is. De tijd vliegt toch voorbij…. Ik denk dat dit toch echt een generatie ding is, want ik vind dat de tijd heel snel gaat en mijn rugbyer vindt dat het heel lang duurt voordat het eindelijk kerstvakantie is.

December is de maand die je doorbrengt en viert met de mensen die belangrijk voor je zijn. Je familie, gezin, vrienden, team. Je rolt van Sinterklaasviering in de kerstborrel(s) en kerstdiner(s).

In de Verenigde Staten vieren ze eind November Thanksgiving, een moment om dankbaar te zijn voor alles. Ik vind dat een mooie traditie en voor mij is heel December een maand om dankbaar te zijn. December als dankbaarheidsmaand, sluit mooi aan in het rijtje van stoptober of movember.

Voor de kleinste dingen kan ik heel dankbaar zijn en mijn rugbyer ook. Dat vind ik geweldig. We zijn allebei deze dagen heel dankbaar als het droog is en als de zon even schijnt. Mijn rugbyer is dankbaar als zijn moeder de goede boodschappen heeft gedaan en er veel eten is om uit te kiezen. Ik ben dankbaar dat ik de boodschappen kan kopen die ik wil kopen. Mijn rugbyer is dankbaar voor gezelligheid met zijn team met muziek in de kleedkamer of met team eten. Drankjes drinken met oude vrienden en heerlijk eten met andere vrienden daar ben ik dankbaar voor. We zijn allebei dankbaar voor onze ‘HRC familie’, al die vrijwilligers die zich inzetten op het veld, in het winkeltje, achter de bar, teamouders en de teamgenoten. Met hen beleven we onvergetelijke momenten, ook dit jaar weer.

Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar dankbaarheid en daaruit blijkt dat dankbaarheid van grote invloed is op je geluksgevoel. The attitude of gratitude! Dat is niet de positivo lopen uithangen maar alles omarmen wat er is in je leven, het mooie en het minder mooie. De winst en de blessure, de afgelaste wedstrijd en de zon als je langs de lijn staat, de geslaagde en de minder geslaagde kerstdiners. Een mooie gedachte voor onder de kerstboom vind ik.

Wees voorzichtig, tackle hard en fijne feestdagen,

Liefs, Mum2

Wees voorzichtig tackel hard en vergeet niet dankjewel te zeggen!

Liefs,
Mum 2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement