Rugby mum – Stop, start, continue

  -   Column
rugby mum
Een moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon

De maand januari van 2024 zit er al weer op.….De kerstvakantie was heerlijk! Zo fijn dat mijn rugbyer echt wel weer even moest wennen om van de wekker wakker te worden en op tijd op school te zijn (en zijn moeder ook….).

Misschien hadden we last van Blue Monday.. de derde maandag van januari schijnt de meest depressieve dag van het jaar te zijn. Dit zou onder andere te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn, de dagen nog donker zijn en de vakanties ver weg lijken.

Die goede voornemens vind ik interessant. In mijn gezin zijn de pubers daar totaal niet mee bezig. Toen ik ze vroeg ‘Wat zijn jullie goede voornemens?’ was het antwoord ‘Nou gewoon….’, verdere verdiepingsvragen gaven mij weinig concrete antwoorden ‘ lekker rugbyen en leuke dingen doen met mijn vrienden’ was het meest concreet en misschien is het ook wel zo simpel….

Mijn goede voornemens waren ‘meer bewegen en Dry January’, tot nu toe gaat het goed en ben ik een van de uitzonderingen die eind januari nog met goede voornemens bezig is.

Er is een mooie theorie over goede voornemens:

  • Stop wat niet voor je werkt
  • Start wat je echt wilt gaan doen, doe dat in kleine en concrete stappen
  • Continue waar je mee bezig bent en wat voor je werkt

Ik stop met een hele lijst goede voornemens maken waar ik me niet aan kan houden, start met meer bewegen. 2024 kilometer lopen in 2024, da’s 5,53 km per dag, heel concreet. Ik ‘continue’ met dingen doen waar ik blij van word… ‘leuke dingen doen met vrienden’…. En er zijn meer mensen die dat doen, ik moet denken aan de North Sea Vikings die van 15 januari tot 15 februari in zee zwemmen om geld op te halen voor het Roparun team Bollenstreek en alle afspraken die vrienden en teams al maken om samen Guinness Six Nations games te kijken en een drankje samen te drinken (Dry January is precies op tijd klaar).

Stop, Start, Continue, dat kan iedereen!

Wees voorzichtig en tackle hard,
Liefs Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement