Rugby Mum – Sloddervos

  -   Column
Mum met klein HRC shirt
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over de belevenissen rondom de sport van haar zoon

Lieve spelers van HRC, als het van jou is en niet van ons, dan zit ik er meestal niet zo mee. Maar nu we zo dicht op Sinterklaasavond zitten, ben ik toch gezwicht en schrijf ik deze week dus geen column, maar een gedicht.

Zoals iedere mum vast wel weet, komt het regelmatig voor dat een speler iets vergeet. Een bidon, bitje, base layer, slide short, kicksen, contacttop, werkelijk alles dat los en vast zit, noem het maar op. Het werd ergens gedropt – meest al op de grond -, of slingert nog in een kleedkamer rond.

Nu is niemand onfeilbaar, dus het kan best één keertje gebeuren, maar als je iedere week wat laat slingeren, is dat niet aan je moeder’s verstand te peuren. Goed zelf op je spulletjes letten, mag dus toegevoegd worden aan die rugby wetten. Want eenmaal kwijt komt het niet makkelijk terug en geld voor (weer) wat nieuws groeit niet op de rug.

Het resultaat van zo’n moment van vergetelheid, is bij ons thuis overigens een verwijt. Wanneer de tas wordt gepakt voor training of pot, krijgt deze mum het doorgaans boos en bot, geheel ongezouten voor haar kiezen, want het was immers haar taak er voor te zorgen dat “we” dit niet zouden verliezen. Of – nog brutaler – wordt mum het verwijt gemaakt, dat zij dit essentiële deel van de kit is kwijtgeraakt. Nu is moeders doorgaans goed voor van alles en nog wat, maar het behoeft geen betoog dat dit toch echt niet zo zat. Je spullen zijn je eigen verantwoordelijkheid en er kan enkel sprake zijn van zelfverwijt.

Maar los daarvan wacht er een pot en moet het gevonden voor je het veld op mot. Dus stress in de tent en reden om op de club onder de trap te duiken. Doe een mondkapje op, want daar kan het wat ruiken. Eén voor één die berg gevonden voorwerpen doorlopen en ondertussen heel hard hopen, dat een lieve teamgenoot – hoewel in de regel een even grote chaoot – het daar heeft gedeponeerd, of dat je wat anders bruikbaars detecteert, zodat je toch het veld op kan met je hele kit an.

En voor diegenen die nog iets missen, of die niet weten waar het op te vissen, is er iets nieuws bedacht. Van af nu wordt er wekelijks één lost en found in de Op de Proppen onder de aandacht gebracht.

’t Heerlijk avondje kan van start,             
wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement