Rugby Mum – Sinterklaas stress

  -   Column
Mum sint
De moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over de favoriete sport van haar zoon

In deze periode is er veel stress binnen verschillende huishoudens. Vaak is die stress Sinterklaas gerelateerd. Bij de een heeft het te maken met een zwarte pieten discussie, bij de ander met op tijd zijn voor het Sinterklaasjournaal. De discussie of je nu wel of niet al voor 5 december de kerstboom mag optuigen, of het maken van een surprise of gedicht kan ook tot heel wat gedoe leiden.

Deze Sinterklaas had laatst vooral stress over het schoencadeau dat in maat 43 gestopt moest worden, want ook al is het heilige geloof al een aantal jaren geleden gedoofd, een schoencadeau wordt er toch nog steeds verwacht.

De lucht die er uit de rugby schoenen komt, die is werkelijk met geen pen te beschrijven. Dus deze Sint stopte er geurballetjes en lavendelzakjes in, maar dit lijkt slechts symptoom bestrijding. Op mijn verlanglijstje staan tips hoe deze gruwelijke geur te verdrijven (mijn digitale schoen is rugbyouder@gmail.com).

De schoenen worden zeer intensief gebruikt, tijdens trainingen, tijdens wedstrijden, in de meest barre omstandigheden. Oefeningen en spelsituaties worden veelvuldig herhaald en de trainers schaven de vaardigheden van de spelers bij. Soms is dat zelfs letterlijk met bloed, zweet en tranen.

De ene keer vallen er harde woorden, dan weer troostende en bemoedigende woorden, van de trainers maar ook van de spelers onderling. Ik vind het mooi hoe de spelers zelf reflecteren op de teamprestaties na de wedstrijd. Wat deden we goed en wat kan er de volgende keer beter?

‘Just because the processs hurts doesn’t mean the results won’t be beautiful’.

Dat gaat ook op voor de Sinterklaas stress, ook al zit je vloekend en tierend een surprise of gedicht in elkaar te flansen, het resultaat na je inspanning mag er zijn! Uiteindelijk verras je iemand op een geweldige manier met een prachtig knutselwerk of een vilein gedicht en dat is de stress meestal meer dan waard!

Wees voorzichtig en tackle hard,

Liefs
Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement