Rugby Mum – Scrumming

  -   Column
Mum met scrum cap
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Een aantal weken geleden biechtte ik jullie op dat rugby soms als iets allesomvattends mijn wereld overgenomen lijkt te hebben (it’s everywhere!). Toch is dat niet helemaal waar, kantoor is echt nog mijn domein….Althans dat dacht ik. 

Ach, dat dacht ik eigenlijk al lang niet meer, want toen ik jaren geleden als een prinses in mijn nieuwe kamer op kantoor zat, werd ik hardhandig uit mijn droom geholpen door de projectontwikkelaar die nog wat laatste puntjes na liep: “He, ben jij niet de vrouw van….”. Pardon?! Ja, ben vrouw van en de moeder van, maar hier – of all places – even niet! Toch?!

Met Rugby en kantoor was het net zo iets. Tegenwoordig roept iedere  kantoormuis te pas en te onpas “dat ze zo lekker gescrumd hebben op kantoor“. Pardon?! Hier even niet!

Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat scrumming niet echt rugby gerelateerd is. Het lijkt maar zo. Mijn scrummaster vertelde namelijk het volgende: “Deze uit het rugby afkomstige figuur is opgebouwd als een framework om op een flexibele manier nieuwe producten te creëren of bestaande te verbeteren“. Ook zei hij dat het een “agile-methode” is. Daaraan voegde hij wat belerend toe “Agile betekent behendig, lenig en flexibel, dus precies zoals het framework (de scrum) omschreven kan worden“.

Ha! Got you! Een echte scrum staat in mijn boekje vooral voor voorwaarts geweld en bepaald niet voor bijvoorbeeld lenig (dan denk ik echt meer 3/4). Dus vind ik dat ik rugby toch nog – soort van – buiten de kantoordeur heb weten te houden. Toch?!

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement