Rugby Mum – Regeltjes

-   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Hier thuis hebben we net een AVG- en een shirtnummer-actie achter de rug. Wat een gedoe. Sommige regels zijn duidelijk niet gemaakt om in de praktijk van een sportclub met veel jeugd toegepast te worden. Maar goed, er is zo goed en zo kwaad als het kon een draai aan gegeven. Het is alleen even niet zo verstandig om bij mij met regeltjes-geneuzel aan te komen….

Laat mijn guppy juist nu komen met een – via Amsterdamse/de RDD  – tot hem gekomen, mededeling dat hij aanspraak moet maken op de front-row-taks. Heel even zou je kunnen denken dat dat explosieve dat hij (soms) op het veld laat zien, misschien wel van moederskant afkomt….

Front-row-taks? Wat is dat voor een …. idee uit Mokum? Hij lachte lief. (Te lief; zo’n lachje dat je pas achteraf herkent als dat van een puber die dit bloed ruikt en dit eens lekker uit gaat melken). Ik kreeg een onduidelijk verhaal over aanbevelingen van Bonds Coach Gareth Gilbert voorgeschoteld en mijn kookpunt naderde. Op het aller laatste moment werd een uitbarsting voorkomen….“Whenever there is food or drinks available all front rowers may tax somebody for a portion of it, or go to the front of the que” …..en hij had best trek (in wat lekkers).

Wees voorzichtig en tackle hard,
Mum