Rugby Mum – Pretending

-   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Football is 90 minutes pretending you’re hurt, Rugby is 80 minutes pretending you’re not”.

Okay, ook bij de rugby loopt er wel eens een speler (3/4) rond op flashy schoenen, maar in de regel zijn “wij” toch echt stoerder dan de rest. Meestal vind ik dat gewelding. Soms wat minder. En een enkele keer bezorgt het me klotsende oksels.

Hij had een hele zware pot gespeeld én zijn zumba gelopen. Hij was bont en blauw, de striemen stonden nog op zijn rug en op maandagochtend bewoog hij zich nog steeds niet bepaald soepel. Toen realiseerde ik me dat er een bezoek aan de schoolverpleegkundige gepland stond. Paniek! “Hoe ver moet je je daarvoor uitkleden?” en “Gaan ze geloven dat het door het sporten komt, of kunnen we straks de kinderbescherming aan de deur verwachten?”.

Het liep natuurlijk met een sisser af. Zijn kleren mochten aan blijven en hij hield zich keuring aan “onze” 80 minuten regel, dus er werd verder niets opgemerkt.

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum