Rugby Mum – Poldermodel te leen?

-   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Laat ik maar vooropstellen dat ik mij zelf eerder als “mannen-vrouw” en niet als “vrouwen-vrouwen” zou bestempelen. Hoewel ze zeggen dat ik er best “girly” uit zie, zal je mij op een feestje vaker in de mannenhoek dan tussen de dames treffen. Ik ben eerder “one of the guys” dan heel dik met vriendinnen en daarbij een echt vaderskind. Dat is nooit anders geweest. En waar vriendinnen hoopten op een meisje, vond ik het helemaal prima om twee zoons te krijgen en een echt mannenhuishouden te hebben.

En toch, soms, heel soms, baal ik er van dat dit dus wel betekent dat die van mij nooit eens gezellig samen de stad in willen om te winkelen. Een enkele keer betrap ik mij er dan op dat ik mijzelf de vraag stel of dat anders zou zijn als ik wat meer ¾-achtige types in huis zou hebben? Zou zo’n ¾ misschien het ideale “poldermodel” zijn, “the best of both worlds”?

Het verschil tussen bonkige voorwaartsen en flashy ¾ wordt natuurlijk vaak wat karikaturaal neergezet (zie bijvoorbeeld bijgaand filmpje). Maar als ik zo’n ¾ zie….goeie kop met haar (waar mijn ventje zich al meermaals door een teamgenoot heeft laten kaalscheren), lekker fris shirtje (hij plukt net zo lief zijn nog ongewassen, zwaar gehavende HRC shirt uit zijn tas en de heren thuis vinden collectief dat kleding vooral praktisch moet zijn), matchende base layer (ze hebben geen idee wat daarmee bedoeld zou kunnen worden), fashion forward after match outfit (als je die van mij vraagt een Yeezy uit de kleedkamer te halen, krijg je kicketie, “je zei echt geen ‘trui’ gast”), glimmende schoenen (uhh…nee, dat bespaar ik jullie, met die beschrijving zou ook de bijbehorende walm zomaar jullie neus in kunnen dringen)….dan borrelt toch de vraag op of ze misschien voor een keertje te leen zijn, die ¾, voor een middagje shoppen?

Wees voorzichtig en tackle hard,

Liefs,
Mum