Rugby Mum – Omdenken

  -   Column
Mum Yoga
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over de belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Persoonlijk ben ik niet zo van de softe sector. Ieder zijn vak, maar agile scrummen, mindfull mentoren, klimaatneutraal klankborden en biodynamische bila’s zijn niet echt mijn ding. Ici type niet zeuren en werken met je donder (tot je er bij neervalt and then some….).

Maar na een vol jaar dapper doorploeteren zonder vrije dagen op te nemen, vond onze PZ-mevrouw het echt tijd voor een ontspannende cursus. (Hé, er was een lock down, ik kon toch nergens heen en thuis vonden ze het al lang best dat ik noodzakelijk genoeg was om frequent naar de zaak te gaan zodat ik hen tenminste niet constant achter de vodden zat.)

Omdat ik toch een beetje jeuk kreeg van het hiervoor opgesomde aanbod, koos ik uiteindelijk “omdenken”. Serieus, als je “door jakkeren” omdenkt  naar “je ambities najagen”, klinkt het beter en kan je gewoon lekker doorgaan op oude voet. De eerlijkheid gebied te vermelden dat mijn zelfgebreide cursus-goeroe een beetje verdrietig werd van mijn verborgen talent om alles wat hij verfoeide om te denken naar dingen die ook voor hem serieus goed klonken, maar dat terzijde. 

Inmiddels heb ik er lol in en dacht ik dat ik mijn nieuwe talent ook wel eens op ons aller (toch vaak wat rouwe, ongenuanceerde dus gebaat bij wat omdenken) HRC los kon laten. 

  • “Een jaar geen competitie” wordt “lekker tijd om orde op zaken te stellen”
  • “Bestuurlijke issues” wordt “ruimte voor verbetering”
  • Last minute stress” (want zaterdag ochtend en te weinig spelers) wordt “een uitdagende zoektocht naar (nieuw) talent”
  • “Klagende ouders/spelers/buren etc.” wordt “ruimte voor een goed gesprek” (maar dat was misschien al zo)
  • “Q” wordt “Food to Love” (maar dat was ook al zo)
  • “Klieren van ventjes” worden “dankbaar opvoedkundig (oefen-)materiaal”
  • “Achter mensen aan jagen die niet doen wat ze moeten doen” (betalen, stukjes inleveren, helpen op de training, rijden; you name it) wordt “een kans om mensen die je zelden ziet, toch te spreken”
  • “Woekeren met (veld)ruimte” wordt “een mogelijkheid om (meer) te vergroenen”
  • “Blessure leed” wordt “je bewust(er) worden van de grenzen van je lichaam”
  • en komend jaar gaat er even niemand dood!

Ach mensen, wat hebben we toch een schitterende club! Het wordt een TOP seizoen!

Wees voorzichtig en tackel hard!
Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement