Rugby Mum – Nog wat

  -   Column
Mum met autootje
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft een moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Na het halve veld over te zijn gespurt in een recordtijd, stepte ik er 2, bouncte ik er 4, toen een spijkerharde hand off en nadat ik de full back met een koprol ontweek, scoorde ik de winnende try, terwijl er al laatste actie was aangegeven en de klok diep in het rood stond.

Zo iets heb je vast wel eens opgevangen aan de bar in het clubhuis. Gevalletje “de mijne is langer, dikker, groter en o ja, ook duurder dan de jouwe”. En je weet ook dat het vast allemaal nog geweldiger zal gaan worden na nog een paar biertjes.

Al met al best onschuldig, soms zelf bijna schattig, je herkent het immers zo. Ik heb er ook een naam voor; ik noem ze “nog-wat(jes)”. Zij zijn immers niet simpel nog geweldiger….nee, (doe nog maar zo’n jug) ze doen erg graag nog een paar flinke scheppen bovenop door nog wat, fantastischer en geweldiger te zijn!

Maar zo’n nog-wat komt soms gevaarlijk dichtbij een gevalletje “I did not have sexual relations with that women”, of – meer recent – “Ik heb mij dat verkeerd herinnerd. Ik betreur dat ten zeerste”. En dan wordt het toch wat minder onschuldig, al blijkt het ook dan in de regel simpel te ontmaskeren.

De conclusie: mannen kunnen gewoon niet liegen!

Tijd voor een mini crash course heren: als je lief de eerstvolgende keer iets van jou slikt, niet nagenieten en denken dat je dat toch maar mooi voor elkaar hebt, maar even heel goed opletten wanneer ze vervolgens zegt “Mmmm, schatje heb je nog wat”. Dat is namelijk de perfecte leugen!

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement