Rugby mum – Mums unite

-   Column

Mammmmmm, mijn schoenen passen niet meer”. Klinkt dat bekend? En werd het misschien ook speciaal bewaard voor het moment dat je je kind én de teambiddons én je eigen thermos met sterke koffie zaterdagochtend vroeg richting auto dirigeerde voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen? O, en hield hij of zij die schoenen ook nog eens beschuldigend voor zich uit, alsof jij ze op een of andere manier had gekrompen, daar verwijtend aan toevoegend “Ik zei toch dat ik nieuwe nodig had”?

Ik sluit niet uit dat jij (net als ik) dan het liefst heel hard “NIETUS!” terug wil snauwen…..Maar tegelijk klinkt er misschien ook een klein stemmetje ergens achter in je hoofd….”Ja, nieuwe schoenen nodig, daar heb ik iets over opgevangen….” (“was dat niet tegelijk met de mededeling dat er echt een nieuwe telefoon moest komen, dat het kaftpapier ook al op was en dat er niets lekkers meer in de kast lag?”) en “ja, volgens mij heb ik toen zelfs nog even gekeken, maar die schoenen waren maat 42 en ze zagen er nog prima uit, dus niet nodig….”. Wél dus, want het is, hoewel je nog koortsachtig probeert een voet in zo’n schoen te wrikken, natuurlijk al lang duidelijk dat het op geen manier gaat passen en dat je deze vakantiegroeispurt even hebt gemist.

Tja, wat dan? De winkels zijn nog niet open en je hebt trouwens sowieso geen tijd meer om een nieuw paar te gaan kopen. Dit is dus een typisch mums-unite-momentje: grijp je telefoon, gooi in de team-app dat iedereen die schoenen in maat 42 plus heeft staan die nog even achterin smijt en laat je lieve draakje op de parkeerplaats van ontvangende club een goed zitten paar uitzoeken. Misschien zijn ze nog wel voor een zacht prijsje over te nemen ook!

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum