Rugby Mum – Mum 2.0

  -   Column
De moeder van een HRC-jeugdspeler schrijft periodiek over de belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon

Binnen de club is het soms schrapen om vrijwilligers te vinden (#noggeenbestuurslidsenioren!), maar deze vacature was nog niet koud geplaatst of er diende zich opvolging aan. Met trots presenteren wij u hierbij dan ook Rugby Mum 2.0 die het stokje (c.q. het shirtje) overneemt als moeder van een HRC-jeugdspeler en ons iedere eerste Op De Proppen van de maand trakteert op een column over de belevenissen rond om de favoriete sport van haar zoon.

Elke keer kijk ik er weer naar uit, de nieuwe editie van ‘Op De Proppen’ van HRC.

In de laatste editie kondigde Rugby Mum haar vertrek aan. Ze schreef over hoe het haar zoon en haar verging, met rugby, in de opvoeding, bij HRC, in het leven in het algemeen. Het waren altijd onderwerpen die mij aanspraken, die me even aan het denken zette en ondertussen bleef ik denken…. wie zou toch die Rugby Mum zijn? Ze blijft een mysterie!

In haar laatste column memoreerde ze hoe haar gezin werd opgenomen binnen de club. HRC voelt als één groot team, ook voor mij. Het zijn niet alleen de spelers onderling die een team vormen, maar ook de trainers, vrijwilligers en ouders daar omheen.

Teams maken eigenlijk een veel belangrijker deel uit van ons leven dan ik me realiseerde. Op de basisschool werk je vaak in teams, alleen noemen we het dan nog groepjes. De meeste sporten speel je in teams en als supporter ben je voor een team (en dan ook vaak tegen het andere team). Op mijn werk werk ik met (MS) Teams en er ook vaak in…. Teams zijn overal!

Teams hebben een gezamenlijk doel en daarbij heeft ieder individu in het team zo zijn/haar eigen dromen en ambities. Ik ben een teamlid van heel veel teams zoals mijn gezin, mijn werk, mijn familie, mijn medesupporters van het sportteam, mijn vriendengroep, natuurlijk HRC en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Naast de doelen van mijn teams heb ook ik mijn eigen dromen en ambities. Eén van mijn dromen: ik wil schrijven! Over dromen, doelen, ervaringen en (indrukwekkende) gebeurtenissen.  En toen las ik dus die column van Rugby Mum….

Mijn lijfspreuk is ‘toeval bestaat niet’ en ‘teamwork is what makes the dream work’: schrijven voor HRC! Ik denk ‘what the f*ck’ ik schrijf gewoon een column en stuur hem in. Je kan blijven dromen maar soms is het gewoon tijd voor actie! 

Wees voorzichtig en tackle hard,

Liefs,
Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement