Rugby Mum – Jojo

  -   Column
Mum met i-phone
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over de belevenissen rondom de sport van haar zoon.

Oh my…..Ik ben benieuwd hoeveel variaties lockdown ons nog te wachten staan. Na de eerdere “volledige lockdown” hebben we nu dus een “korte, beperkte lockdown”, vrees ik voor een aankomende Oostenrijkse “exclusief G2 lockdown” en kan je natuurlijk ook nog allerlei andere beroeps-, branche-, leeftijds-, en/of tijdstip-geboden lockdown varianten bedenken. En dat terwijl we volgens mij met zijn allen zo ontzettend toe zijn aan de “post-lockdown”. In ieder geval willen we af van de “jojo-lockdown”. Ik geloof overigens dat jojoën een understatement is….

Hier thuis heb ik in ieder geval één man die gilend gek wordt van die almaar veranderende richtlijnen en het vervolgens voor de duizendste keer aanpassen van de corona-regels op de club. Het absolute dieptepunt was afgelopen dinsdag. Na de persconferentie laadden wij beiden via de link op de site van Rugby.nl (het is hoe dan ook fijn dat ze in Amsterdam en bij NOC NSF hun best doen om er enigszins chocola van te maken) de meest recente versie (ingaand op 13 november) van het “Protocol Verantwoord Sporten”. Ons punt van aandacht en zorg: het clubhuis.

Dat er geen publiek meer bij training en wedstrijden mocht zijn was luid en duidelijk doorgekomen, maar hoe zat het met het clubhuis? Volgens de regels voor de horeca zouden ouders en begeleiders van eigen en bezoekende teams immers wél in het clubhuis en op het terras plaats mogen nemen. Op zich al wat vreemd natuurlijk (maar hé ik zou voor geen goud aan het roer van ons land willen staan en het schip Nederland op koers moeten houden tussen “wappie” en “overbelaste zorg”) maar het werd nog gekker. We scrolden naar het kopje “Horeca en sport” en daar stond bij hem “Voor het toegang krijgen tot de horeca en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig” en bij mij “Voor het toegang …. is vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig”. Dat maakt nog al een verschil op een club met zoveel jeugd!

Dus wij checken, hadden we écht de zelfde versie? Ja dus. Vervolgens de pagina verversen….nog steeds een verschil. Toen het cache legen (vraag me niet wat het precies is) en het bleef 13/18. Inmiddels waren de boys op onze “verontwaardigde kreten” (lees: manlief uitte wat verwensingen) afgekomen en dachten zij – generatie Z en dus veel handiger met mobieltjes – het wel even op te lossen. Maar het verschil bleef tot er – na ruim een uur en voor mij onbegrijpelijk gepiel op die telefoons – toch op eens op 2 schermen “18” stond en de nieuwe regeltjes de site op konden. Schiet mij maar lek….

Wees voorzichtig en tackle hard

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement