Rugby Mum – International Women’s Day

  -   Column
Rugby Mum
De moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over de belevenissen rond om de sport van haar zoon

Tja, op zo’n dag als vandaag kan ik natuurlijk best van alles aan mijn kop hebben, maar als meisje/vrouw/mum moet er natuurlijk wel een column uit die recht doet aan de ladies van Xtreme en de steeds talrijkere speelsters bij de jeugd: heldinnen!

Reden om me af te vragen wat voor karaktereigenschappen je als rugbyster eigenlijk moet bezitten?

Laten we vooropstellen dat je niet van suiker moet zijn. Er hangt op de club duidelijk een sfeer van niet zeuren, doorgaan en zeggen waar het op staat. Wel handig als je daar tegen bestand bent (en er de humor van inziet).

Daarbij is dat niet van suiker zijn ook nodig omdat je niet alleen plaagstootjes maar ook fysieke stoten moet kunnen en willen opvangen. Het is natuurlijk best een beetje ruige sport: ”pijn is fijn”, ”kou is emotie”, “modder is mooi” en “het team is alles”.

En ook niet onbelangrijk, een rugby speelster is de perfecte mix (hoewel buitenstaanders misschien meer aan ”licht schizofreen” denken), wat ze kan lekker beuken en stoom afblazen, maar houdt zich ook aan de laws of the game en is dus net zo goed gecontroleerd; ze tackelt niet zomaar iemand!

En nog een (2x suiker, 2x mix, dat klinkt lekker en dan stop ik), een rugbyster mixt zelf ook lekker. Hoe woke/hip/van nu is dat?! Rugby is bij uitstek een inclusieve sport waar er voor groot, klein, snel, solide – you name it – plek is, waar het sociale aspect ook heel belangrijk is en waar al die verschillende types dus één team en een grote familie vormen.

Girl power, wees voorzichtig en tackle hard!

liefs, mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement