Rugby Mum – Hoe lang nog?

  -   Column
Mum zand
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft een moeder van een HRC jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon

Die hectische laatste weken voor de schoolvakantie, die zorgen er toch voor dat je als ouder compleet overspannen op vakantie gaat?

Een BBQ, een jaarafsluiting, de laatste deadlines voor de vakantie, nog snel alles wassen wat mee moet akantie, nog zonnebrand kopen, nieuwe slippers, heeft iedereen nog een zwembroek die past?

Het leven van mijn pubers ziet er heel anders uit op dit moment, heel relaxed…. Een sportdag, uitslapen, een uitje naar een pretpark, gamen, pizza’s eten met vrienden, uitslapen, naar het strand, potje voetballen, boeken inleveren, uitslapen, rapport ophalen; de ultieme relax modus!

Het North Sea Beach Rugby toernooi in Scheveningen was een heerlijke afsluiting en nu even een paar weken geen training of wedstrijden…. just chilin….

En dan op vakantie… Van 100km per uur naar 0km per uur in een paar dagen tijd, dat is voor mij even schakelen. De pubers zetten hun dagelijkse bezigheden echter gewoon op een andere locatie voort. Hun grootste (en eigenlijk enige) zorg: is er Wifi? En hoe kan je in het felle zonlicht nog goed het scherm van je telefoon zien?

Ik vind het altijd bijzonder hoe de tijd anders lijkt op vakantie, de dagen lijken veel langer, hoe kan dat toch? Iedereen heeft dezelfde 168 uur in een week. Wat je doet in die 168 uur dat maakt het grote verschil. Je zal altijd deadlines en to do lijstjes hebben, maar als je ook tijd maakt voor dingen waar je blij van wordt, dan voelt tijd anders. Het is wetenschappelijk onderzocht dat wanneer je je tijd besteed aan zaken die betekenisvol zijn voor je, het voelt alsof je tijd hebt in overvloed. En dat is natuurlijk precies wat je in de vakantie doet!

Dus ik wens jullie allemaal heel veel betekenisvolle tijd toe deze vakantie!

Wees voorzichtig en tackle hard (en geniet),
Liefs Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement