Rugby Mum – Herfst 2023

  -   Column
mum herfst
Een moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over gebeurtenissen rond de favoriete sport van haar zoon

De bladeren vallen van de bomen af…
Ik kan niet geloven dat dit de zomer was….
” *

Beter dan Goldband had ik het niet kunnen zeggen. Het is echt herfst. Goed de apps in de gaten houden of er velden worden afgekeurd, wedstrijden worden verschoven of worden verplaatst naar een andere locatie. Dat hoort er allemaal bij als het weer omslaat.

Drijfnat en zwart van het veld komen, meestal met een grote grijns.”Dit is echt rugbyweer mam” hoor ik dan. Samen met andere verkleumde ouders opwarmen in een clubhuis heeft ook zo zijn charme.

Het is het stoerste jaargetijde vind ik de herfst. Dit komt door de soms extreme weersomstandigheden, de enorme hoeveelheid regen, de stormen die maar blijven beuken en toch af en toe dan ineens een zachte warmere dag….

Je kan de herfst wel een beetje vergelijken met een goeie rugbywedstrijd, alles zit er in! De donkerte van de herfst en het feit dat het WK Rugby klaar is, zorgt misschien voor sommigen van ons tot meer sombere gedachten.

Ik kijk op dat soort momenten naar dingen waar ik vrolijk van word en die me energie geven. De rugbyer die van top tot teen in de blubber van het veld af komt met een grijns op zijn gezicht, de gezelligheid in het clubhuis, een lekker muziekje op zetten, thuis de kaarsen aan, als je doorweekt bent na een regenbui lekker in bad, een mooie boswandeling.

Er zijn zoveel mooie dingen in de herfst! De bomen verliezen niet voor niets hun bladeren, iedereen weet hoe ze in de lente weer in bloei staan… Maar toch….

De bladeren vallen van de bomen af…
Ik kan niet geloven dat dit de zomer was…..

Wees voorzichtig en tackle hard,
Liefs Mum2

*Witte Was – Goldband

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement