Rugby Mum – Finale

-   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Het is mooi weer, maar we zitten het grootste deel van de dag binnen en doordat we allemaal thuiswerken en sport en social stil liggen, lijkt de grens tussen de werkweek en het weekend wat te vervagen; een zaterdag is niet meer heel anders dan een doordeweekse dinsdag.

Ik lees in het weerbericht dat deze zaterdag begint met veel zon, dat er in de middag wat wolkenvelden binnendrijven en dat het 14 graden wordt, maar het door de vrij krachtige noordenwind iets frisser zal aanvoelen. Dat is even slikken. Want deze zaterdag zou speciaal zijn en het zou waarschijnlijk prima toeven zijn geweest op de tribune van het NRCA aan de Bok de Korverweg in Mokum. Deze zaterdag zouden onze Cubs en Colts daar om het landskampioenschap spelen.

Beide teams hebben een geweldig seizoen gedraaid. De Cubs staan ongeslagen bovenaan met 43 punten uit 9 wedstrijden en een positief trysaldo van 265. Ter vergelijk: de nummer 2 (Amstelveen) staat op een straatlengte afstand: 34 punten uit 9 potjes en een positief saldo van 40 (zie https://www.erugby.nl/pub/nrb/2019-2020/Cubs_Cup__2e_fase/index.htm) En onze Colts – die dit jaar in een schitterende wedstrijd zelfs de Oranje selectie U18 de baas waren – wisten, je kan het je bijna niet voorstellen, zelfs nog meer afstand van hun tegenstanders te nemen. Ook zij zijn ongeslagen en steken met maar 3 tegentries, 45 punten uit 9 wedstrijden en een positief saldo van 509, met kop en schouders uit boven de rest. (’t Gooi volgt met 31 punten uit 9 en een trysaldo van 36, zie https://www.erugby.nl/pub/nrb/2019-2020/Colts_Cup__2e_fase/index.htm).

De bus was zo goed als geboekt en de toeters en banners waren al in de maak, ook al leek de finale voor deze twee teams bijna een formaliteit, want de titel en de cup kon ze eigenlijk niet meer ontgaan. Oké, in deze tijd is er geen reden om je hier druk over te maken, maar toch…. er leek nog een kleine kans…. Het mocht niet zo zijn, helaas.

Wees voorzichtig en tackle hard,

liefs,
Mum

NASCHRIFT: Op dinsdagavond 31 maart is door Rugby Nederland besloten dat de competitie 2019 / 2020 per direct is beëindigd en dat er geen finales gespeeld zullen worden…