Rugby Mum – Dilemma

  -   Column
Rugby mum - all blacks

De World Cup, hoe lekker is dat?! Top rugby, dat ook nog eens (met wat zoeken) te ontvangen is op (de Nederlandse) TV. En hoewel gezellig samen thuis voor de buis best leuk is, is met zijn allen in de pub of (nog beter) op de club kijken, ook super.  

Het tijdsverschil is wat mij betreft wel een dingetje. Vooraf vermoedde ik dat die wedstrijden midden op de dag het weekend wel een beetje lam zouden leggen. En een totaal gebrek aan hulp bij de zaterdagochtendboodschappen had ik al ingecalculeerd. Waar ik vooraf niet aan had gedacht was dat de Nederlandse competitie natuurlijk ook weer van start is gegaan en dat dat voor een dilemma zou gaan zorgen. En wat voor een…. Mijn puppy trapte de competitie af om 13.00 uur terwijl de KO van de groepsfase Nieuw Zeeland vs Zuid Afrika – bepaald niet de minste pot – om 11.35 gepland stond. Tja, en dan wordt koffiehalen opeens een uitdaging, want natuurlijk wilde ik de (hele) wedstrijd van mijn kind zien, maar in het clubhuis van de ontvangende club hing er naast de bar een knoeperd van een scherm met DE match uit de voorrondes. Koffiehalen deed ik daarom volgens de “klaar voor onder water methode”: adem happen buiten het clubhuis, vizier dicht, snel naar binnen, snel bestellen en pas weer echt uitademen als je met koffie en al weer buiten staat. Dat werkte prima. Ik kan het aanraden! 

Ik was overigens niet de enige die (ook) wat aandacht voor die andere pot had; onze Colts wonnen makkelijk en waren blij met de winst, maar het geschreeuw dat over het veld bulderde toen de trainer ze uitslag van die andere pot mee gaf, was nog net even harder. En – ook het vermelden waard – mijn ventje bedankt mij na afloop nog speciaal voor het feit dat ik naar ZIJN wedstrijd had gekeken.

En hoewel onze (jeugd) competities even op een lager pitje lijken te staan, zijn de Colts en hun ouders zaterdag weer de sigaar; zij spelen uit en moeten om 10.45 en 11.00 verzamelen. Maar ik hoor links en rechts al creatieve oplossingen die er voor moeten zorgen dat ze het staartje van Engeland vs Nieuw Zeeland niet hoeven te missen. De Cubs en hun ouders (3 van de 4 teams spelen volgens mij thuis) zou ik van harte aanraden om alvast om 10:00 uur naar HRC te komen en die topper (samen met veel andere HRC-ers) op de club te kijken.

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement