Rugby Mum – De formatie

  -   Column
Mum met schema's
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

De laatste formatie duurde lang. Ik had medelijden met de formateur(s); de teamindeling maken is misschien wel een vergelijkbare rot klus.

De boel in een passend aantal teams opdelen is de eerste hobbel. Het aantal spelers komt meestal net niet lekker uit. Er moet gekozen worden tussen ruim bemeten of krap aan. Dan volgt de indeling: “gaan we mixen of selecteren?”, kijken naar de posities etc. Pas na lang wikken en wegen wordt er iets wereldkundig gemaakt

En dan? Spelers en ouders bespringen mijn vent zodra hij zijn neus op HRC laat zien en onze mailbox explodeert. Er zijn vragen, er is hoop de grond in geboord. Hij antwoordt iedereen naar beste vermogen – eerlijk is eerlijk er zit altijd zinvolle input tussen – en dan zit het er weer op voor dat jaar!

Mocht jij nu die rubgy-ouder zijn die net na zo’n “formatie” tegen mij zegt “dat het zó onhandig is dat hij niet meer bij X in het team zit”, “dat hij nu niet kan meerijden en jullie nu 5 minuten eerder moet opstaan”, ….dan bied ik je nu alvast mijn excuus aan voor mijn onbegrip.

Wees voorzichtig en tackle hard,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement