Rugby Mum – De ballen

  -   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over de belevenissen rondom de sport van haar zoon

Sinterklaas is alweer op de terugweg naar Spanje en ik gok dat jullie dus – net als wij – de kerstboom aan het optuigen zijn. Of misschien staat hij al ? Op Instagram zie ik ieder geval dat allerhande beroemdheden en BNR’s inmiddels plaatjes van hun uiterst smaakvolle (en wellicht zelfs door een professional) gedecoreerde boom delen.

Onze boom steekt daar schril bij af kan ik jullie toevertrouwen. Al vanaf dat onze mannen naar iets konden grijpen – en dat was vrij rap – hebben wij de gewoonte de boys zelf ieder jaar één nieuwe bal uit te laten kiezen. Hier staat dus geen colour coordinated boom in de kamer, volgens de trend van dit jaar (op www.versierdekerstboom lees ik “de kerstboom wordt in 2021 omarmt en verzacht, met nog steeds veel velvet, velours, veren en pluimen, bedolven onder een poederige laag van sneeuw. Romantiek alom, in warme, diepe tinten met accenten van hartjes en pastellen. Het verlangen naar nostalgie blijft groot, de traditionele kerst staat centraal”), maar een volledig hysterisch allegaartje met eigen kartonnen kleuterknutsels, lagere school glitter- en kleurontploffingen, discofases, antroposofische ecomomentjes, tot en met dwarse puber wansmaak. Zelfs onder de bedreiging “als je het huis uit gaat krijg je je eigen ballen mee“, is het op geen manier in toom te houden gebleken.

Ik heb respect voor eenieder die zo’n plaatje van een boom heeft staan en die zijn kind al vroeg heeft mee weten te nemen in het bij het tuincentrum speuren naar verantwoorde designkeuzes. En tegelijkertijd tuig ik (soms ontroerd door de herinneringen die al die ballen vertegenwoordigen) met veel plezier hier onze schaamteloze smakeloze boom op waarin vooral één gedroomde bal ontbreekt (en ik gok dat die er met alle corona-reisbeperkingen ook dit jaar weer niet bij zal komen, want hiervoor is een winter-tripje naar een meer rugby-minded land wel vereist).

Fijne feestdagen, wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement