Rugby Mum – Blue Monday

  -   Column
mum in dekbed
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over de belevenissen rondom de sport van haar zoon

Ik moet bekennen dat ik inmiddels mijn eigen wapen gevonden lijk te hebben tegen de corona-blur waarin de dagen zich redelijk monotoon aaneenrijgen: slapen! Ik transformeer tot een (wat uit de kluitengewassen) Siberische hamster in de Kleine IJstijd, heb van mijn bed en dons zo’n holletje gemaakt en doe een soort van winterslaap. Als je slaapt heb je immers minder last van verveling, niet uit (eten) kunnen, niets op TV, etc.

Nu werd er afgelopen vrijdag door onze PM en de kersverse minister van volksgezondheid aangekondigd dat er voorzichtig versoepeld kan en er wel weer wat mag, maar het leek mij toch verstandig om op Blue Monday niet al te enthousiast uit mijn winterslaapholletje te springen en dus nog even een keertje lekker om te draaien. Nou, dat heb ik geweten….

Lieffie had het namelijk in zijn bol gekregen om mee te doen met de eerste Ice-Ice-Baby Challenge duik en was vanochtend, ruim voor zessen, ongemerkt uit de echtelijke sponde ontsnapt. Om een uur of zeven was hij terug, nog nastuiterend van 7° zeewater – dus te veel geluid voor een vroege Blue Monday – en in de vaste overtuiging dat mijn zorgvuldig opgetuigde hamster-winterslaap-dons-cocon geïnfiltreerd mocht worden om op te warmen…. Hoe blauw (van de kou) kan een maandagochtend zijn!

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum

PS: mijn advies, doneren en gezellig op het strand komen kijken. (De beelden van de eerste duik op deze maandag zijn al te vinden op de HRC socials)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement