Rugby Mum- Big journeys begin with small steps

  -   Column
Mum trap

Eindelijk is het dan zover! De officiële opening van de nieuwe trap! Er ging heel wat aan vooraf en ook voor deze versie was veel noeste arbeid nodig in regen en zonneschijn. Een mooier moment dan de familiedag kon er natuurlijk niet voor gekozen worden. Mensen dachten eerst nog dat het een grap was op 1 april. Maar niets bleek minder waar!

Zo’n familiedag is er natuurlijk niet voor niets. HRC is een grote familie. Met z’n allen genieten we van rugby en zijn we verantwoordelijk voor het wel en wee van onze club, het clubhuis en het terrein. Een mooi voorbeeld vind ik hoe jeugdleden hier de afgelopen tijd in meededen. Zij werden met vuilniszakken en bezems op pad gestuurd om het terrein op te ruimen en schoon te maken.

Net als in iedere familie heb je brave kinderen die hun taak uitvoeren en kinderen die de grenzen op zoeken van het wel of niet doen van een taak. Het verkennen van grenzen hoort bij pubers, bij mij thuis gaat het net zo. In de puberleeftijd is het vooral heel belangrijk wat je vrienden van iets vinden en wat je vrienden doen, zij zijn van grote invloed op het stellen van grenzen.

Vrienden zijn je gekozen familie en zeker onder rugbyers is dit een waarheid als een koe! Ik geniet ervan om te zien dat mijn rugbyer zich zo thuis voelt bij zijn rugby familie dat hij de hele familiedag bij HRC wilde blijven hangen. Samen met zijn vrienden, zijn ‘rugby familie’. Ze delen op het veld en vaak ook daar buiten, lief en leed met elkaar. Ook brengen ze elkaar normen en waarden bij, soms enigszins bijgestuurd door de coach. Ze zijn trots op elkaar en op de club. Dat de burgemeester kwam vonden ze stiekem best spannend. Dat de Franse familie, SU Agen, ook bij het familiefeest was maakte de dag nog meer bijzonder.

De houtkachel stond lekker te roken, er werd ruimschoots gewonnen van de Dukes en die officiële opening dus!

Big journeys begin with small steps!

Maar onze trap is echt een grote, stevige, robuuste trap. Past helemaal bij de HRC familie! Zo fijn dat de trap nu dan echt gebruikt kan worden! Dat de ‘steps’ daarop ook het begin mogen zijn van big journeys van onze jeugdleden!

Wees voorzichtig en tackle hard,
Liefs Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement