Rugby Mum – Augustus

  -   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft een moeder van een HRC jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Augustus is zo’n moment in het jaar waar ik altijd last heb van mixed feelings.…

De zomer komt alweer tot een eind. Het wakker worden zonder wekker en het grote niks hoeven is voorbij. Met een beetje geluk zijn er nog een paar mooie zonnige dagen om zo lang mogelijk dat zomerse gevoel vast te houden. Nog een laatste keer BBQ-en, nog een laatste keer zonsondergang op het strand…. Wat was het weer heerlijk en wat een vervelend vooruitzicht dat ons leven zich nu weer meer binnen zal gaan afspelen. Ik kan daar echt tegenop zien….

Tegelijkertijd is augustus ook het moment van de nieuwe start. Een nieuw schooljaar, voor sommigen zelfs een nieuwe school; de middelbare! Daar is echt alles nieuw, brugklaskamp, nieuwe klasgenoten, nieuw gebouw, nieuwe vakken, nieuw huiswerk, nieuwe toetsweken en nieuwe leraren (die ineens “leraar” heten in plaats van “juf” of “meester”).

Voor sommige rugbyers is het ook de start van de Rugby Academy. 4 keer in de week ’s ochtends voor dag en dauw op om om 08:00 op het veld te staan. Het begin van op een andere manier bezig zijn met rugby.

Ook bij HRC is er een nieuw begin! Een nieuwe competitie, een nieuw team, nieuwe trainers, van eerste naar tweede jaars, van Mini’s naar de Cubs, van Junioren naar Colts etc., en de HRD natuurlijk!

Wat ik het mooie vind aan deze periode dat deze uitersten er tegelijkertijd kunnen zijn. Blij-verdrietig, moe-energiek, heel veel zin in, heel erg spannend.

Het is allemaal goed. Laat het lekker over je heenkomen en geniet van alle nieuwe avonturen! Dit wordt weer het leukste jaar ooit!

Maar wees voorzichtig en tackel hard!

Liefs,
Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement