Rugby Mum – 10 tips (deel 2)

  -   Column
Mum met 10 tips deel 2

In vervolg om mijn eerste set tips hierbij deel 2.

6. Wen aan modder

Het maakt niet uit hoe nat het is, wedstrijden en trainingen worden niet snel  afgelast. En omdat rugby nu eenmaal een spel is waarin ze regelmatig op de grond terecht komen, zal je je vóór die eerste echt zeik natte dag nauwelijks kunnen voorstellen hoe modderig je kind kan worden. 

7. Zorg dus dat je veel plastic zakken in je auto hebt liggen!

Handig voor van alles en nog wat. Om modderige kinderen en vuile poten op te zetten bijvoorbeeld. En ook van onschatbare waarde om al die vieze afgestroopte kleding in te doen. (Strooi er maar vast wat Biotex-inweek in, zou ik zeggen).

8. Maak kennis met de ouders van andere spelers op de club

En niet alleen omdat het gewoon gezellig is als je andere mensen kent. Het zijn waardevolle contacten als je bij een uitwedstrijd een keer andere verplichtingen hebt (of een kater). Overigens zijn mede-mums ook heel handig als je behoeften hebt aan een vergelijkend warenonderzoek als je kind met een steeds groter wordende blauw-paarse bult thuis komt.

9. Let it go

Ben je bijvoorbeeld een keer overstag gegaan en heb je redelijk dure, echter rugby schoenen gekocht? Realiseer je dan vooraf dat ze er nooit meer bij benadering als nieuw uit gaan zien. En dat ze binnen no time kwijt kunnen zijn. (Tenzij je tip 4 tot in de puntjes hebt opgevolgd).

10. En tot slot

Geniet vooral van het kijken naar je kind en deze prachtige sport, maar vergeet daarbij alsjeblieft niet dat die geweldige rugby-rules en tradities ook door jou in ere gehouden zullen moeten worden.

Heb je nog een gouden tip toe te voegen? Dan hoor ik graag (rugbyouder@gmail.com).

Wees voorzichtig en tackle hard,
Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement