Rugby Mum – 10 tips (deel 1)

-   Column

Nu we de herfst in gaan, begint het rugbyseizoen serieus. Ik ben inmiddels een redelijk door de wol geverfde mum, maar misschien ben jij nieuw in de wondere (modderige!) wereld van de rugby. Speciaal voor jou hierbij (verdeeld over 2 columns) 10 tips om het je iets makkelijker te maken.

1. Warme kleding, warme schoenen. Waterdichte kleding, waterdichte schoenen.

Ik kan het niet genoeg benadrukken. Het wordt koud langs de lijn. Zo koud. En nat. Om je kind hoef je je niet echt druk te maken. Die zal door al dat rondrennen heus warm blijven. Maar kijken is stilstaan en dan warm blijven, vergt gedegen voorbereiding.

2. Warme koffie is je nieuwe BFF!

Je kunt aan de bar bij Q overigens ook thee, warme chocolademelk, of nog wat anders warms bestellen. Net waar je zin in hebt.

3 . Never travel lightly.

Pak vooral pleisters, vaseline, een handdoek, een bidon, een extra bitje etc. in. Vergeet ook geen set droge kleren mee te nemen/geven en houdt er rekening mee dat ze eten ze als bootwerkers (waar bij ik  “eten” schrijf, maar “vreten” of “verslinden” bedoel).

4. Label alles!

In een rugby-kleedkamer is het een chaos van her en der neergesmeten kleding, want het bespreken van de wedstrijd/training is vanzelfsprekend véél belangrijker dan oog hebben voor je spullen. Beperk je dus vooral niet tot die schoenen en dat HRC tenue. Kalk ook een naam op waterflessen en tassen en trainingspakken en bitjes en scrumcaps en….

5. Weersta de drang om op enig moment de bezorgde moederkloek uit te hangen.

Geloof me, been there, done that and still baring the scars of it….

Wordt vervolgd….

Wees voorzichtig en tackle hard,
Mum