Rugby en Roeien?

  -   Colts
muscles for research
Samen aan de haal voor een heel goed doel (alle beetjes helpen!)

De broers Lars, Luuk en Zev Arensman hebben al een rijke rugby historie bij HRC. Lars is na 12 jaar HRC sinds het afgelopen seizoen bij de Rotterdamse studenten zijn kunsten aan het vertonen. Zijn broer Luuk volgt het komend seizoen zijn voetsporen. En de jongste van de drie – Zev – speelt komend jaar bij de Colts en kijkt daar erg naar uit.

Helaas is er bij Zev recent de progressieve spierziekte HMSN geconstateerd. Gelukkig heeft hij daar nu nog geen last van. Dit verandert echter naar mate hij ouder wordt. Er is nog geen medicijn en daarom hebben zijn ouders en broers besloten zich hard te maken om onderzoek naar de ziekte op te starten. Hiervoor is een bedrag van
€ 450.000 nodig en dit zal deels middels fondsenwerving opgebracht moeten worden.

De eerste actie die op touw is gezet is een ambitieuze roeitocht over de Middenlandse Zee: van Gibraltar naar Athene. Vader Peter en Luuk zijn op 1 mei vertrokken uit Gibraltar en roeien nu al ruim 7 weken op de Middenlandse Zee. Door de ongunstige wind en stroming is het noodzakelijk geweest de koers aan te passen en een grote omweg te roeien. Athene lijkt daardoor niet meer haalbaar, maar met ruim 2.400 km (we vermoeien jullie niet met zeemijlen en omrekenen) op de teller zijn ze vastberaden de 3.000 aan te gaan tikken. Als dat lukt is Palermo het eindstation van dit fantastische avontuur. Ze steken – terwijl dit wordt getypt – van wal in een poging om in 50 uur Roma te bereiken. Ze zijn te volgen op www.musclesforresearch.nl en uiteraard te steunen op: https://www.spieractie.nl/team/muscles-for-research.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement