Ruby Mum – Seizoenen

  -   Column
mum tulpen
Een moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over de favoriete sport van haar zoon

Een nieuw begin. Als ik een berm vol krokussen of narcissen zie, dan krijg ik dat gevoel! Ik krijg het ook van een strak blauwe lucht, met de zon die steeds warmer aanvoelt. Lente!

Ik vind het een heerlijk seizoen. Het is langer licht, de temperatuur gaat omhoog, een nieuw begin na de donkere koude winterperiode.

Ook als trouwe supporter langs de lijn komen er weer betere tijden aan. Ondanks thermo leggings, dikke laarzen, shawls, (HRC)mutsen en handschoenen waren het soms weer barre tijden voor de supporters. We kunnen voorzichtig onze zonnebrillen weer tevoorschijn halen en een laagje kleren uitgooien.

En de competities gaan ook voorzichtig richting een afrondende fase. Straks starten de kruisfinales voor de Cubs, Junioren en de Colts. Ook dat is een nieuw begin en een volgende fase in het leven van mijn rugbyer en daarmee ook voor mij.

Mijn rugbyer bestudeert al een tijdje de standen op rugby.nl en in eens lijkt wiskunde en kansberekening helemaal niet zo ingewikkeld meer. Ik krijg hele spreekbeurten over “als die nou wint van die, dan mogen wij gelijkspelen tegen die….

Ik geniet er van om te zien hoe hij daar mee bezig is en hoe hij dat met zijn teamgenoten bespreekt.Ik geniet er ook van hoe hij deze kennis met mij deelt. Ook dat is weer een nieuwe fase, hij begint mij dingen te leren!

Eén ding is zeker alles verandert. Aan alles komt een einde. Aan de seizoenen, de fases van de rugby competitie en aan de fase van het kleine jongetje. En een einde betekent (gelukkig ook vaak) een nieuw begin, een nieuw seizoen, de kruisfinales, een nieuwe levensfase. Ik ga er met volle teugen van genieten!

Wees voorzichtig en tackle hard,

liefs,
Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement