RSRC 2 – HRC 3 (5–51)

Na twee toch wat teleurstellende wedstrijden mochten wij afgelopen zondag aantreden in Rotterdam tegen de Rotterdamse studenten. Een team waar wij vaker hebben tegen gespeeld en daardoor wisten wat wij konden verwachten. Voorwaartsenwerk, scrums en mauls vinden zij maar niets, hun kracht ligt bij de ruck en dan met name het jackelen van de bal. Wij wisten dat als wij ons spel konden spelen, voorwaartsen spel en het spel vertragen waar nodig wij deze pot konden winnen. De voorbereiding was een beetje rommelig, Man Mountain Joost kreeg te horen dat hij met het HRC 2 mee moest doen, waardoor er een plek vrijkwam voor Jelle die na zeven maanden blessureleed weer kon spelen, supermooi dus! Wij hoorden voor de wedstrijd dat de originele ref ziek was geworden er geen referee was. De heren studenten hadden gelukkig op het laatste moment nog een speler van hun bereid gevonden om te fluiten. De ref was onervaren, waar onze captain mis, ik bedoel, gebruik van maakte. Maar al met al floot hij prima.

Ondanks een rommelige voorbereiding kwamen wij vlammend uit de startblokken, ons pack, dit keer aangevuld door een sterke backline en na een paar minuten drukte Randall voor ons de eerste try van de wedstrijd. Het was het begin van een memorabele wedstrijd. De condities waren perfect, zonnetje, lekker modderig kleiveld en een HRC dat ontketend was. Want een paar minuten na de eerste try werd nummer twee ook al gedrukt. Op elk front waren wij in de eerste helft een klasse beter. Wij braken door tackles heen, wonnen onze rucks en vanuit de line-outs gooiden wij er af en toe in maul in. Het ging zelfs zo goed dat Stolk fancy off loads in tackles ging geven. Moge duidelijk zijn dat zijn nieuwe bijnaam Stolkie Bill Williams is. Wij gingen natuurlijk gewoon door met waar wij mee begonnen waren, try’s scoren. Na de eerste twee try’s werd het ovaal nog vijf keer over de lijn gedrukt.

In de rust heerste blijdschap en wellicht een lichte vorm van verbazing bij sommigen. Maar we hadden een ruime voorsprong en de tweede helft ging in teken staan van de wedstrijd afsluiten zonder punten tegen. Wederom begonnen wij voortvarend, maar Rotterdam gaf zich niet zomaar gewonnen. Wij scoorden wel snel twee try’s, maar je merkte dat onze fitheid nog wel een dingetje is en daar maakte de heren studenten gebruik van. De druk op onze verdediging nam toe en wij moesten alles uit de kast halen om ons tryline schoon te houden. Maar zoals al gezegd, de heren studenten gaven zich niet gewonnen en zij drukten de ere try. Daar bleef het voor hen bij, ondanks druk vanuit hun aanval. Onze verdediging boog, maar brak niet. Bij een wedstrijd zoals deze hadden de coaches moeite om een man of the match te aan te wijzen, dus kozen zij er twee! De eerder genoemde Stolkie Bill Williams en uw nederige rapporteur kreeg ook een eervolle vermelding voor het geleverde harde werk.

Deze zondag is er geen wedstrijd voor ons, wij hebben een weekendje vrij, maar volgende week spelen wij om 13:00 thuis tegen de koploper Gouda. Dat belooft een mooie pot te worden! Wij hopen u daar te zien.

Hard en laag,
Mark