Revanche

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 1 uit tegen Amstelveense RC Colts 1

Op voorhand zag dit er op papier uit als een pittig potje. Reden was dat er naar het gevoel eerder dit seizoen thuis onterecht was verloren. Dus de sportieve revanche stond hoog op de agenda. 

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd waar de regen met bakken uit de hemel viel was het deze wedstrijd dag heerlijk rugby weer. De geruchten langs het lijntje waren dat een aantal met een vaak tot in de nek terugtrekkende haargrens aanwezige harde kern supporters reeds met zonnebrand crème in de weer waren geweest. Aluminium kraagjes om gelijkwaardig te bruinen waren in ieder geval goed in trek. 

Maar terug naar de wedstrijd. En wat een pot werd aan de in grote getale meegereisde supporters (wederom) voorgeschoteld. Amstelveen deed haar best in deze verder sportief verlopen wedstrijd, maar met de kennis van na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende ref, was de conclusie dat het eigenlijk nooit een wedstrijd was.  

De HRC Colt trein denderde namelijk gelijk vanaf de kick off over de tegenstander heen. Daar kan de NS nog een puntje aan zuigen. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat onze helden de naar het gevoel onterechte uitslag van de eerste wedstrijd wilde rechtzetten. En dat deden ze zonder uitzondering vol overgave. 

Wat een mooi samenspel gezien vandaag. De verdediging stond ook als een huis. De in dit team ruimschoots aanwezige snelheid werd ten volle benut. Mooie tries en conversies. Er was bijna een telraam voor nodig vandaag. Eindscore 12 – 45 in het voordeel voor HRC. 

De motivatie video’s van de senioren, de trainingen, de lol onderling, de positieve coaching, alles telt mee,  en warempel, opeens lijkt het puzzeltje goed te vallen. Het doet de mannen zichtbaar goed dat er clubbreed wordt meegeleefd. 

We staan nu gewoon weer tweede achter the Dukes. En voor de kritische lezer, jawel “WE”, want als je wint heb je vrienden… so says the song. 

De wedstrijd tegen deze tegenstander was verleden week door de vorst afgelast maar die staat nu aanstaande zaterdag om 10.00u (!) in de agenda. Beetje turven zaterdag ochtendtijden, maar als iedereen beetje op tijd naar bed gaat en als het niveau van de afgelopen drie gewonnen wedstrijden als basis wordt neergelegd beloofd dat wat. In ieder geval voldoende om de wekker komende zaterdag vroeg te zetten. 

Lekker komende week weer keihard trainen en komende “Friday night fever” even bewaren om fris en fruitig de nog ongeslagen nummer 1 in deze tweede fase tegemoet te treden. Nog 7 nachtjes slapen.

Uw immer objectieve, uitgeruste maar vooral ook intens tevreden rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement