Reality check

  -   Junioren
Junioren 1
Wedstrijdverslag Junioren 1 uit bij RFC Haarlem

In speelronde vier van de competitie stond de uitwedstrijd in en tegen Haarlem op het programma voor HRC Junioren 1. Een wedstrijd waarin HRC vooral tegen zichzelf leek te spelen, in plaats van tegen de Haarlemse opponenten.

Ook deze wedstrijd begon met een vroege try; het lijkt bijna een patroon te worden. Dit keer kwamen de Haarlemmers als een speer uit de startblokken en openden de score. HRC probeerde uit alle macht te pareren, maar kwam pas halverwege de eerste helft langszij.

Met vervolgens een try en conversie aan beide kanten leek de wedstrijd in evenwicht. Haarlem beet zich vast in de strijd, de Haagse rugbyers konden niet overtuigen, al wisten ze vlak voor rust een derde try te scoren. HRC ging de rust in met een 12-17 voorsprong, maar het was met de hakken over de sloot.

In de tweede helft moesten de Haagse spelers dus vol aan de bak. Even was daar het momentum voor HRC van goed schakelen en doordrukken, resulterend in een try en conversie. Maar ook dit keer kon Haarlem counteren door feilloos gaatjes in de Haagse lijn te vinden. Met twee keer een geconverteerde try kwamen de Haarlemmers weer op voorsprong.

Het keerpunt in de wedstrijd ontstond halverwege de tweede helft, bij een stand van 26-24. HRC kwam tot twee keer toe op de try-lijn, waar Haarlem in beide gevallen wist te voorkomen dat de try ook daadwerkelijk werd gedrukt. De thuisclub nam vervolgens het initiatief over en vergrootte de voorsprong met een laatste try.

HRC speelde slordig, miste tackles en passes en leed onnodig veel balverlies. Individuele acties genoeg, maar als collectief worstelden de Haagse boys. Haarlem aan de andere kant was er enorm op gebrand om voor het eerst in lange tijd weer eens een overwinning op Den Haag te behalen. Als team speelden ze met overtuiging, een overtuiging die zich in die langverwachte zege uitbetaalde: eindstand 31-24 voor Haarlem.

Lange gezichten bij de HRC’ers. Een wedstrijd win je samen, maar verliezen doe je ook samen. Na deze reality check weet het team in ieder geval waar de verbeterpunten liggen. Werk aan de winkel!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement