Ready for play off

  -   HRC 2
RRC vs HRC 2
Het verslag van de laatste reguliere competitiewedstrijd van ons 2e

De laatste pot van de reguliere competitie, uit tegen de nummer 2 in de poule: RRC. Een tegenstander waar ons 2e de allereerste wedstrijd van het seizoen van verloor. Het kampioenschap en de play off waren al binnen, er stond dus niets meer op het spel voor onze mannen en de sfeer langs de lijn was wat jolig. 

Maar in Rotterdam waar alles en iedereen hunkerde naar winst (andere sport maar toch) wilden ze er voor gaan. De thuisploeg zette flink druk, maar verzaakte met een vroege penalty op voorsprong te komen. Kort daarna volgde er in 8ste minuut een kenmerkende snelle Haagse aanval. De try werd gedrukt door Wiebe van der Knaap en de conversie verdween tussen de palen door een mooie kick van Filemon Schöller: 0-7.

Precies 8 minuten later scoorde Rotterdam tegen. De conversie werd gemist 5-7. Inde 23ste minuut – HRC stond onderdruk en kwam niet lekker op gang – wist Thimo van Soldt via een interceptie de volgende try voor HRC te drukken. Conversie werd gemist 5-12. Rotterdam rook echter kansen, bleef drukken en de keuzes en slordigheden aan Haagse zijde wakkerde hun vuur nog wat extra aan. Vlak voor rust wisten de gastheren nog een try te scoren (geen conversie) zodat onze mannen met een krappe voorsprong de rust in gingen (10-12).

Na rust wist HRC – ondanks de foutjes, maar ook omdat ze de fittere waren – het spelbeeld in het voordeel te kantelen. In de 1ste minuut viel er al een Haagse try, gedrukt door Tom Hijdra na een mooie run. De conversie was ook goed 10-19. In de 5de minuut deed Ward Oudheusden ook een duit in het zakje. Try inclusief conversie en dus een stand van 10-26 op het bord.

In de 18de minuut en 31 ste minuut volgden er twee tries van Wiebe van der Knaap die niet werden geconverteerd maar die de eindstand wel op een toch ruime 10-36 zegen brachten.

De komende week zullen er ongetwijfeld nog wat punten op de i worden gezet en dan wacht zondag de 21ste mei de promotie/degradatie-wedstrijd uit tegen RCC in Roosendaal.

Net als HRC 1 heeft ons tweede jullie support nodig. Blok dus de agenda voor volgende weekend, want je wordt op zaterdag thuis en op zondag in het zuiden langs de lijn verwacht!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement