Primeurtjes

-   Colts
Wedstrijdverslagen HRC Colts 26 oktober 2019

Deze zaterdag hadden de Colts – die ondanks de lokroep van de halve-finales, de herfstvakantie en wat blessures, 2 teams-sterk het land in trokken – een aantal primeurtjes.

Het eerste team speelde uit tegen DIOK, won daar makkelijk en kon twee primeurs noteren. Om maar met de minst fraaie te beginnen: DIOK wist de eerste tegen-try van het seizoen te drukken. Mooier is de stand in de Plate poule. Dat HRC comfortabel aan kop gaat in die poule, is geen nieuws, maar dat het die koppositie door alle riante overwinningen zo robuust in handen heeft, dat ze het enige team met een positief try-saldo zijn, is wel nieuw (en dus ook een primeurtje). Bekijk de hier stand in de Plate poule.

Dat het tweede op zaterdag ook weer “de wei” in ging (uit tegen CL Tilburg/Vets, dus moesten de shirts binnenstebuiten) was met afstand de belangrijkste primeur van het weekend. Er wordt hard gewerkt om dit team na de winterstop ook in competitie te krijgen en dat betekende de vuurdoop voor een aantal nieuwe spelers die dit weekend hun eerste wedstrijd speelden (ook primeurtjes). Natuurlijk was het nog wat onwennig, maar er werd al lekker gebald en als iedereen de schouders er onderzet, is het een kwestie van tijd voor ook dit team lekker draait.