Pre-Paas toernooi REL

-   Mini's
Mini's onder de palen met de bekers voor de 1e en 2e plaats

Traditiegetrouw gaat er elk jaar een grote delegatie HRC’ers naar Etten Leur in de week voor Pasen. Zo ook dit jaar. Maar liefst 3 turventeams, 1 benjaminteam en 2 miniteams gingen de strijd aan.

Mini’s
De HRC teams, beiden bestaande uit 1e jaars – de 2e jaars mochten immers aantreden op het districtskampioenschap te DIOK, speelden direct aan het begin van de ochtend tegen elkaar. Dat was gelijk de wedstrijd met de meeste spanning en actie. Want van je clubgenoten wil je natuurlijk niet verliezen. Uiteindelijk wonnen de HRC/The Eagles (met een beetje hulp van de ref) nipt met 2-1 van HRC/The Brave Blossoms.

De andere wedstrijden tegen oa Rotterdam, REL, Dordrecht/Sparta en de Dukes werden door beide teams met redelijk gemak gewonnen zodat de bekers voor de 1e en 2e plaats mee naar huis genomen konden worden.

Turven
Het was vandaag een goede dag om in Etten-Leur tijdens het REL toernooi de nieuwe teams aan het werk te zien!

HRC/Ierland, HRC/Schotland en HRC/Wales, allen bestaande uit 1e-jaarsspelers, moesten tegen teams bestaande uit 1e en 2e jaars uit onder meer Etten-Leur, Tilburg, Voorburg, Rotterdam en Oisterwijk spelen. Dat ging ze prima af, alle 3 de teams werden 2e in hun poule. Gevolg was dat de 3 HRC teams samen met de Dukes moesten gaan strijden om de plaatsen 5 t/m 8.

Kortom, onze 1e-jaars helden hebben prima gepresteerd. Na vier knappe wedstrijden waren de meeste turven goed moe en dat zag je in de laatste onderlinge wedstrijd tussen Ierland en Schotland en Wales tegen de Dukes.

De mannen konden vrij snel veel druk zetten en recht naar voren gaan. Vangen was niet altijd het sterkste punt en er werd vrij veel langs de lijnen en daarmee ook wel over de lijnen gelopen. Gaandeweg het toernooi werd Ierland steeds meer een team. En daar richten wij als trainers ons nu ook wat op. Leuk, veilig en goed rugbyen is ons streven.

Dank aan de teamouders voor al het geregel en de meegereisde supporters. Super dat alle ouders zo betrokken zijn!