Positive trend zet door

  -   Colts
Colts tekst
Wedstrijdverslag HRC Colts 1 vs RC ‘t Gooi Colts 1

Op deze eerste wedstrijd dag van het nieuwe jaar 2024 werd de sportieve positieve trend die eind verleden jaar begonnen was, doorgetrokken. Immers, de laatste wedstrijd van 2023 werd ook met mooi spel en een verdiende overwinning afgesloten. 

Het leek wel of het Haagsche rugbyveld vandaag vol in de zon lag. Terwijl de zon toch echt achter een heel dik pak grijze wolken verborgen zat. Echter, het spel schitterde vandaag. De in grote getale opgekomen supportersschare had bijkans een lasbril, maar minimaal zonnebrillen, nodig om het goed te kunnen volgen.  

Los van het spel is er ook een duidelijke mentaliteit verandering team breed. Beter staand sterven dan knielend leven. Gevochten is er als leeuwen. Zonder uitzondering. Alleen de manen ontbraken. 

Deze met sportief gif ingegeven wedstrijd instelling in combinatie met technisch verzorgd spel, waarbij het overvloed aan talent van onze Colts op de tegenstander werd los gelaten, geeft reden tot hoop.

Hoop op een mooie eind positie in het klassement. Hoop op nog meer verbetering van het spel. Hoop op veel mooie kick, tackle, snel bal spel en loop acties. Hoop op het doorzetten van “the winning mood” met positiviteit onder en met elkaar. 

Mocht het idee leven door de mooie eindscore dat het allemaal zo makkelijk was, dat was de realiteit van de dag zeker niet. Want de tegenstander ‘t Gooi liet zich niet zo maar naar de slachtbank leiden. Maar vandaag was HRC eenvoudigweg een maatje te groot. 

Tegen het snelle lijnspel van HRC was vandaag geen kruit gewassen. En dat gelijk vanaf de eerste minuut. De ref van de dag hield alles goed in het snotje. Het was ook zeker geen onsportieve wedstrijd. Wel hard. Onze voorwaartsen hielden het fysieke gedeelte goed onder controle.  

Omdat spelers elkaar over de verenigingen heen elkaar steeds beter leren kennen, onder andere door de nationale selecties, wordt er van beide kanten weleens op het randje gestreden. Maar zoals gezegd, de ref had dat goed door. Daardoor was er ruimte om te kunnen spelen. 

Eind resultaat 36-5 in het voordeel voor HRC. 

Met dit mooie resultaat is de derde plek in de competitie in handen. Nu de winning mood lijn doortrekken, hard werken op de trainingen om de kleine foutjes nog kleiner te krijgen maar ook om wat goed ging nog beter te krijgen. 

Komende zaterdag wederom op het heilige Haagsche gras tegen de huidige koploper the Dukes. Deze club is met haar sterke Colt team in deze competitie tot nu toe telkens de bovenliggende partij geweest. 

Dus iets van motivatie bij onze helden om die trend te keren behoeft denk ik geen betoog. Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit. Want zoals vandaag is gespeeld hoeft er van geen enkele tegenstander meer verloren te worden. 

Uw vandaag met las ogen schrijvende en immer objectieve rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement