Plezierig dagje Utrecht voor het derde

  -   HRC 3
HRC3

Afgelopen zondag stond de inhaalwedstrijd tegen USRS 3 op het programma voor de mannen van het derde. Er was een vol programma op Sportcentrum Olympus, want maar liefst vier teams van de heren studenten speelden thuis. Dit resulteerde in een KO om 11 uur en zodoende stonden op HRC de eerste kopjes koffie al om 8.30 uur klaar. Voor de mensen die zitten te wachten op de prachtige proza van Mark; die is met een welverdiende vakantie, dus vandaar dat ik deze week in de pen kruip.

USRS 3 is een team dat van oudsher bestaat uit oud studenten die nog lekker willen ballen en af en toe wordt daar er wat extra ondersteuning ingeroepen van de Jonghe Honden. Er is dus een mooi paralel met ons team. Echter hebben de oudere heren van USRS dit seizoen de wind flink tegen. Veel stoppers, blessures en andere zaken die er voor zorgen dat de stabiele basis van oud studenten veel krapper is geworden en juist het jonge grut nu de basis is van het team en wordt aangevuld met wat senioriteit. Hopelijk weten de oude mannen het tij te keren, want ik miste veel bekende koppen en vreemd genoeg vonden de Utrechtse ouwe lui die mijn kop herkende mij niet zo sympathiek… Vreemde jongens die Utrechtenaren.

USRS heeft dit seizoen nog geen punt gepakt, maar zoals bovenstaande laat doorschemeren, je weet nooit wat voor team je tegenover je hebt. Wij hadden zelf ook wat blessures en afwezigen, maar we konden met een selectie van 20 man afreizen naar de Domstad. Wesley en Frank speelden hun eerste pot van het seizoen en de teruggekeerde Marco (terug gekomen van The Hornets) maakte z’n eerste minuten voor HRC3.

Al snel bleek dat wij de overhand hadden deze wedstrijd. Wij waren zowel in de voorwaartsen als in de backs dominant en USRS had het moeilijk om ons af te stoppen. In de backs sneden Jelle, Elias en Oscar door goed samenspel soepel door de verdediging en toen deze drie heren de eerste vijf tries hadden verdeeld was het de beurt aan de voorwaartsen. Joost kon na een soepele offload van Kai zorgeloos de tryline bereiken en vervolgens drukte onze prop Sam z’n eerste try van de dag. Dit zou hij nog drie keer over doen. Bij de stand van 0-70 deed Pepijn van Dijk ook nog een duit in het zakje door tegen z’n oude makkers (de heenwedstrijd speelde Pep nog mee met USRS) de laatste try van de dag te maken. Het vizier van de kickers stond iets minder op scherp deze zondag, maar met een eindstand van 0-75 is dat gelukkig geen ramp.

Al met al een mooi dagje in Utrecht. Komende zondag staat de derby tegen WRCH/Te Werve weer op het progamma, dus we kunnen onze borst nat maken! Aanstaande zondag is het overigens een Super Sunday op de club, want er spelen 4 teams thuis! Dus kom gezellig langs!

Programma zondag 3 maart:

13.00 uur HRC 3 vs WRCH/Te Werve
13.00 uur HRC Espoirs vs DSR-C 2
15.00 uur HRC 2/Future vs DSR-C 1
15.00 uur Xtreme vs Cas Ladies

Tot zondag,
Wouter Prins

Aangezien er geen goed beeldmateriaal was van afgelopen zondag, hebben we gekozen voor een gouwe ouwe tegen USRS 3. Op zondag 21 april staat de HRC 3 reünie gepland en dan kan dit verhaal ook weer in geuren en kleuren worden verteld!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement