Play off’s!

  -   HRC 1
scrum uit
Het verslag van de wedstrijd URC 1 vs HRC 1 op 12/3, van de hand van club coryfee en erelid Ton van der Loos

Beste rugby vrienden,

Zaterdag j.l. trokken we met de caravan naar de Utrechtse Rugby Club om onze eerste helft van de competitie af te sluiten.

De bedoeling was uiteraard winnen om daarmee ons doel te bereiken: het behalen van de play off’s, wat ons het recht geeft met zeven andere teams te spelen om het landskampioenschap.

Deze eerste missie is geslaagd; we wisten Utrecht aan onze zegekar te binden en met 8-32 te verslaan. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hoewel de uitslag het misschien niet doet vermoeden, moesten de jongens tot het gaatje gaan om dit resultaat op het scorebord te krijgen. Gedeeltelijk door de tomeloze inzet van de Utrechtenaren, maar ook omdat De Hâgh een strijd met zichzelf voerde, daarbij geassisteerd door de scheidsrechter.

Tries van Jasey van Kampen (5de min.), Jordy Hop 2x (18de en 24ste min.) en Ryan Berrevoets (32ste min.) gaven ons bij de rust een 20-8 (try en penalty) voorsprong. Geen van onze tries werd geconverteerd!

Diep in de tweede helft wist Ryan Berrevoets het scorebord weer in beweging te brengen met een geconverteerde try en in de allerlaatste minuut wist ook Kaj Verhoorn de try line te passeren en de final score op het scorebord te toveren 8-32. Ut zat d’r op.

We wisten in deze eerste helft van de competitie 10 wedstrijden te winnen, waarbij de overwinning op Hilversum en The Dukes eruit sprongen. Helaas werden de andere toppers tegen ‘t Gooi, Eemland, DIOK, Haarlem en Castricum verloren.

Het Delta team en het Nederlands team doet een zwaar beroep op de HRC. Veel en soms langdurige blessures waren een belasting voor de trainers en club daarnaast hadden we ook nog te dealen met corona.

We gaan vol goede moed de tweede helft van de competitie in.

A.s. zaterdag speelt het Nederlands team tegen Roemenië in Amsterdam mis dat niet! Eis en weder dienende speelt HRC zijn eerstvolgende wedstijd op zaterdag 26 maart.

Met Ovale groet,
Ton
(afwezig t/m 8 april)

NB: De (oude) foto komt van Rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement