Pittige pot

  -   Cubs
HRC Cubs vs The Dukes
Wedstrijdverslag The Dukes Cubs 1 vs HRC Cubs 1

De kraker, de klassieker, de hernieuwde krachtmeting. Oftewel: uit bij The Dukes, altijd spannend.

Dit seizoen staan de competitiewedstrijden tegen onze Cubs vrienden uit Den Bosch garant voor heel wat rugbyspektakel. Eerdere ontmoetingen in de Cubs Cup Poule vielen beide kanten op. In de eerste fase waren The Dukes aan zet (uit 27-10), in de tweede fase had HRC de overhand (thuis 24-5). Voor de wedstrijd in de derde fase togen onze Cubs opnieuw naar het zuiden. Met in hun kielzog zelfs meer supporters dan er tijdens een gemiddelde thuiswedstrijd in Den Haag langs de lijn staan.

Een mooie maar pittige pot met hoogstaand rugby volgde. The Dukes toonden zich een sterk team, heel gedisciplineerd met goed positiespel. In de eerste helft had HRC daar nog onvoldoende antwoord op. Kort op de lijn spelend vonden The Dukes vooral ruimte aan de buitenzijde, wat resulteerde in drie try’s en één conversie. In de tweede helft hervond HRC zich. Met slim spel en meer druk op het thuisteam scoorde HRC drie try’s. The Dukes zetten daar ook nog één try met conversie tegenover. HRC bleef erin geloven en streed voor iedere meter richting de try lijn. Maar het gat uit de eerste helft kon niet meer worden goedgemaakt. Deze match in de derde fase was weer voor The Dukes, 24-15. Een goede les voor onze Haagse rugbyhelden. We hopen The Dukes snel weer tegen te mogen komen en revanche te nemen

Goed nieuws voor iedereen die niet langs de lijn stond – deze pittige pot is online terug te zien (met dank aan The Dukes).

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement