Piñata op weg naar huis?

  -   HRC 2
pinata
Over de vorderingen van ons tweede

Ons 2e heeft vorig jaar een offer gebracht. Door de krapte van de selectie (en wat ongeluk) kon er te vaak geen team op de been worden gebracht. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een disciplinaire maatregel van Rugby.nl: degradatie naar de 2e klasse.

Ons tweede is de competitie dit jaar echter met nieuw elan gestart. De groep is breder en mooi opgebouwd uit talenten die uit onze jeugd opkomen, ambitieuze spelers die doorgroeien uit het 3e, aangevuld met ervaring van oud spelers uit ons eerste. En het team heeft daarbij een duidelijke missie/motto: ”bring home piñata”! Wat staat voor regel promotie terug naar de eerste klasse.

Na een opstartprobleem uit tegen RRC 2 (10-7), volgden er inmiddels mooie overwinningen thuis tegen RC Delft 1 (31-14), uit tegen RFC Oisterwijk Oysters 2 (10-66) en afgelopen zaterdag thuis tegen de Leidse studenten van LSRG 1 (49-23, een beknopt wedstrijd verslag vind je onder dit artikel). Daarmee staat HRC 2 voorlopig op de 2e plek achter RCT 1 uit Tilburg, dus het gaat vooralsnog best aardig met die piñata. Komende zondag komt RC Octopus 1 (nu op de 5e plek van de ranglijst) naar HRC om hun kracht te meten met ons tweede. De KO is om 15.00 uur en de piñata zal er vast en zeker bij zijn; jij ook?!

HRC 2 2022 2023
Foto van en met dank aan Hans van der Valk

Dirk had zijn oude team al laten doorschemeren dat hij bij HRC onderdeel van jonge ploeg is, die snel rugby speelt dus LSRG kwam goed voorbereid naar Den Haag.

HRC 2 maakte die introductie c.q. waarschuwing ook meteen waar en begon onmiddellijk lekker te ballen. In de woorden van LSRG “Dit was echt de eerste tegenstander in jaren die zo gestructureerd en handig was in de achterste linie. We werden een beetje overrompeld.” HRC 2 liet daarbij in die openingsfase weinig tot niets liggen. Een mooie cross kick die ook nog eens lekker stuiterde bracht al snel de eerste Haagse punten op het bord. Een leep grubber kickje van onze scrum half en nog meer mooi uitgespeelde tries volgden. Aan de verdediging van LSRG lag het niet echt, maar onze mannen lieper er gewoon door- of omheen. Binnen 20 minuten stonden er 5 Haagse tried op het bord. Reden voor LSRG om uit een ander vaatje te gaan tappen en te proberen het flitsende Haagse spel te vertragen. Dat lukte best aardig en met behulp van twee penalty kicks eindigde de eerste helft in 40-6 in het voordeel van onze mannen.

Wat de tweede helft betreft mag het tweede nog wel even in de leer bij ons “geen-genade-voor-Ascrum” eerste team. Want ze lieten het wat lopen en kregen daarbovenop achter elkaar twee gele kaarten. Dat gaf de studenten kans om momentum op te bouwen en een eerste try te scoren. Met 2 man minder op het veld wist LSRG dat er meer in zat en er volgde inderdaad nog een try. Zodra HRC weer op volle sterkte was werd verder hoop echter vakkundig de kop in gedrukt met nog 1 Haagse try en zo konden we een eindstand van 49-23 noteren.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement