Pass it on! Zapher

  -   Cubs
pas it on cic
Pandemie of niet, op HRC golft de bal mooi op en neer!

Hij gaat lekker die pass! Het ovaal werd strak gepast door Phil, keurig gevangen door Zapher en direct weer de lijn ingespeeld naar Benno, maar nu eerst Zapher!

Wie ben ik?
Mijn naam is Zapher Fakes, ben 12 jaar oud en speel sinds januari 2018 bij HRC. Ik ben als 5-jarig jongetje begonnen met rugby bij de Amman Camels, de rugby club in Jordanië. Wij waren lid van een Britse Club en omdat er daar veel werd gerugbyd, ben ik het ook een keertje gaan proberen. Ik vond het gelijk een hele leuke sport en vooral de teamspirit trok mij aan. Naast rugby speelde ik ook voetbal.

Verhuisd naar Nederland
Toen we naar Nederland verhuisden moest ik gaan kiezen tussen rugby en voetbal. Nadat ik voor de eerste keer ben komen kijken op HRC was de keuze snel gemaakt. Er hing zo’n fijne en vriendschappelijk sfeer bij de club dat ik gelijk wist dat ik me daar thuis zou gaan voelen. Ook het feit dat er veel ‘internationale’ kinderen op de club zitten vind ik fijn omdat ik nog steeds best graag Engels spreek.

Steeds fanatieker
In Jordanië speelde ik alleen in het weekend, maar hier is het natuurlijk drie keer in de week. Ik merkte dat ik het steeds leuker ging vinden en heb er daarom ook voor gekozen om naar de Rugby Academy te gaan. Ik heb echt nog geen moment spijt gehad van deze keuze; het is zo lekker om (bijna) elke ochtend op het veld te beginnen in plaats van achter een bureau!

Leukste momenten tot nu
Jammer genoeg kan het nu even niet, maar ik vind de uit-wedstrijden tegen andere clubs altijd erg leuk. Het is gezellig om dan zo’n hele dag met je team en de trainers onderweg te zijn. Ook het weekend in Brussel was super tof en je merkt dan gelijk dat het niveau wel een stukje hoger ligt. Ik hoop snel weer eens een keer op een internationaal toernooi mee te kunnen! Maar tot die tijd geniet ik ook van de trainingen en wedstrijdjes onder elkaar!

Een al wat oudere teamfoto – ik sta helemaal rechts

Als ik op zaterdagmiddag thuis kom met mijn benen onder de modder en blauwe plekken, dan was het voor mij al een geslaagde dag! En dan de pass: die gaat naar Benno Brown (hij speelt bij de Mini’s)

Benno, handen klaar en graag uiterlijk donderdag 8 april a.s. voor 17.00 uur doorpassen via redactie@haagscherugbyclub.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement