Pass it on! Tim

  -   Nieuws
pass it on senior

Lekker balletje op de enkeltjes, Frederik ;P

Opvolging?

Ik heb drie zoons, alledrie begonnen bij de Guppen. Aiden (12) heeft het tot de Benjamins vol gehouden, maar is daarna heel fanatiek gaan wedstrijdzwemmen. Colin (10) is, na een tussenstop van anderhalf jaar bij Graaf Willem, weer aan het ballen geslagen bij de Mini’s in team Italië (ik kan niet ontkennen dat de rugbyer in mij een klein sprongetje maakte toen ik hem weer in een HRC shirt zag rondrennen) en Owen (bijna 8) speelt bij de Benjamins in team Ierland.

Mijn rugby reis begint in de jaren 80

Op zijn 26ste begon mijn vader met rugbyen. Veel te laat om een mooie carrière in het eerste van HRC op te bouwen, maar op tijd om een goede kracht voor het tweede team te worden en met het rugby virus besmet te raken. Aangezien mijn broertje (Rick) en ik vaak mee naar de club gingen duurde het niet lang voor wij bij de Benjamins van HRC aan de bak gingen. Op dat moment de jongste leeftijdscategorie, met een aanzienlijk leeftijdsverschil (voor de beeldvorming: eerstejaars Turven die tweedejaars Benjamins moeten tackelen). Ik heb in alle jeugdteams van HRC gespeeld. In die tijd hadden we meestal 1 team per categorie. Dat was een luxe, want er waren genoeg teams die moesten clusteren.

Tim Lips, links voor.

Studeren

Tijdens mijn studententijd ben ik altijd bij HRC blijven spelen, ondanks meerdere verzoeken van ASCRUM. Ik kon mijn club niet loslaten en ben vanuit Haarlem naar Den Haag blijven pendelen voor de trainingen en wedstrijden. Tijdens mijn studie heb ik nog een jaar in Edinburgh gewoond en een aantal wedstrijden met Boroughmuir gespeeld. Een blessure en schotse gezelligheid zorgden dat mijn rugby ambitie op de achtergrond raakte. Minder rugby dan van te voren bedacht, maar wel een mooi jaar.

De senioren

In de senioren heb ik voor HRC 1 en HRC 2 gespeeld. Daarnaast ben ik voor diverse Nederlandse selectieteams uitgekomen. Tot de geboorte van mijn oudste zoon heb ik actief gespeeld.

Jeugdtrainer

Ruim twintig jaar geleden ben als trainer begonnen bij de Benjamins. Een aantal jaren en meerdere teams verder ben ik geëindigd bij de Junioren. Na de geboorte van onze oudste zoon heb ik een rugbysabattical ingelast. Toen Aiden oud genoeg was om te rugbyen ben ik weer training gaan geven. Dit keer bij de Guppen. Hoewel alle rugby categorieën leuk zijn, wordt het wel steeds leuker naarmate ze ouder worden en meer gaan rugbyen.

Het mooie van training geven vind ik het kneden van een team, bijbrengen van de rugby waarden en normen, passende uitdagingen voor de spelers vinden en de groei van de spelers zien. Dit jaar ben ik weer waar ik ooit begonnen ben, de Benjamins. Samen met trainers Bob en Andrew proberen we een goed uitgedacht programma neer te zetten. Hierbij proberen we een hoop dingen uit, maar het belangrijkste is dat de kids lol hebben en zich blijven ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat we openstaan voor andere trainingsmethodieken. Zo kijken we hoe we methodes als Athletic Skills Model en Le plaisier du mouvement van Pierre Villepreux kunnen integreren in onze trainingen.

Het mooie van Rugby

Er is veel mooi aan rugby… Er is veel mooi aan HRC… De buitenlandse trips; Het teamgevoel; Het opbouwen van de spanning in de kleedkamer; Het mogen spelen voor je land; Het meezingen van het volkslied; Tackelen! Een lekker front tackle of een try saving cover tackle… heerlijk; Een laatste pass, zodat je maatje kan scoren.

Ik pass de bal naar Xander. Xander is trainer van team Nieuw Zeeland bij de Benjamins. Met een honkbal achtergrond geeft hij super enthousiast en gemotiveerd training.

Xander, jouw pass zien we graag vóór donderdag 18 februari a.s 16.00 uur via redactie@haagscherugbyclub.nl voorbijkomen (en wat ons betreft pass je vooral naar een (jeugd)speler…..Het is anders niet uitgesloten dat zo’n water vlugge gast het ovaal een keer onderschept)
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement