Pass it on! Phil

  -   Cubs
pas it on cic
Dat de jeugd doorgetraind heeft blijkt duidelijk, daar gaat de bal lekker vlot rond.

Eindelijk weer rust in de tent en een netjes gevangen pass. Tja, dat is aan twee Academy mannen natuurlijk wel toevertrouwd. Ian speelde keurig af aan zijn trainingsmaatje en medeleerling Phil passt deze week strak door aan Zapher.

Van wie heb je de pass doorgekregen en hoe ken je hem?
Van Ian en hij speelt bij the Cubs in Team Rood. We trainen samen en afgelopen jaar hebben we ook veel tegen elkaar gespeeld. Daarnaast zit hij net als ik op de Rugby Academy.

Vertel eens wie je bent?
Ik ben Phil Dame, 12 jaar oud, woon in Scheveningen en ik ben eerstejaars Cubs bij Team Blauw. Dit jaar ben ik op de Rugby Academy begonnen en ik zit in de VWO brugklas op het Segbroek College.

Hoe ben je bij rugby gekomen?
Ik speelde eerst vier keer per week tennis, maar toen we vanuit Amsterdam naar Den Haag verhuisden was dat heel anders hier. Ik moest van mijn ouders kiezen tussen honkbal en rugby en ik koos voor rugby. Bij de proeftraining was ik verkocht en mijn ouders ook. Dit was 3,5 jaar geleden.

Wat was je leukste rugby-ervaring?
Ik kan niet kiezen, want ik heb er meerdere. De eerste is een toernooi in Frankrijk. Toen kon je nog naar het buitenland. Het was mijn eerste keer met rugby buiten Nederland. Het was een heel ander level dan hier. De tegenstanders waren veel meer getraind in pass-en en waren groter en sneller. Ik heb er heel veel van geleerd.
De tweede is toen ik met de mini’s naar Engeland ging voor een toernooi op de London Irish Club. Daar hebben we gespeeld tegen Engelse clubs. De tegenstanders waren daar sterker dan hier. Ook hebben we in de pauze van een professionele wedstrijd voor publiek gespeeld.

Hoe was het trouwens in Wales?
Oh ja, ik ben met mijn vader naar een wedstrijd in Wales geweest voor mijn 10e verjaardag. Dat was heel leuk. In het vliegtuig zaten we met allemaal Springbokkies en dat was heel gezellig. We sliepen bij een vriend van mijn vader die daar een huis heeft. Hij heeft het tenue van team Wales ontworpen. Ik kreeg een shirt en een officiële rugbybal van Wales van hem.

Hoe gaat het nu met je rugby carrière?
Ik zit nu dus op de Rugby Academy om hopelijk op professioneel level te spelen over een paar jaar. Mijn doel is om met het Nederlands team in de Six Nations te komen. Misschien wel met Seb en Lex mijn broertjes, die ook zijn begonnen met rugby.

Aan wie geef je de pass door?
Ik geef de pass door aan Zapher Fakes.

Mooi Zapher, handen klaar en voor a.s. donderdag 1 april om 17.00 uur (geen grap) doorpassen via redactie@haagscherugbyclub.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement