Pass it on! Nick

  -   Mini's
pas it on cic

Aardige pass voor een honkballer! Dank Xander en mijn uitnodiging om te helpen bij een training of om een wedstrijd te fluiten blijft natuurlijk staan 😊.

Kleine Koeman
Na een bezoek aan Camp Nou, op 4-jarige leeftijd, droomde ik ervan om de nieuwe Koeman van FC Barcelona te worden. Omdat mijn vader ook voetbalt vond hij het leuk dat ik wilde gaan voetballen en noemde hij mij gekscherend Kleine Koeman, geen idee waarom 😉. Na een vijftal trainingen met duwen, punteren, trekken en beuken leek het er lichtelijk op dat dit wellicht niet helemaal mijn sport was. Daarnaast maakte ik al tackles en slidings maar dat mocht helemaal niet?! Gelukkig had ik twee neven die bij de HRC rugbyden, Jonas en Julius Zwennes. Helaas zijn beide inmiddels gestopt maar door hun en mooie Youtube-filmpjes van de All Blacks mocht ik van mijn ouders, naast de voetbal, proefdraaien bij de Guppen van HRC. Tijdens deze drie maanden speelde ik voetbal en rugby en aan het einde van deze periode mocht ikzelf kiezen of ik bleef voetballen of ging rugbyen. Toen kwam die laatste training op het zonnige Scheveningse strand en mocht ik nog even 10 minuten meedoen met het team van mijn neef Jonas. Dat vond ik zo gaaf dat ik in de auto tegen mijn vader zei: “Ik wil op rugby!”. Papa heeft me dezelfde avond uitgeschreven bij de plaatselijke SV Nootdorp en ingeschreven bij de Guppen van het mooie HRC.

Het strakke ‘regime’ van hoofdtrainer Joppe
Op de voetbal hadden wij een lieve vader die met de mantel der liefde zijn best deed om zes jongetjes van vijf jaar oud bezig te houden en voetbal te leren. Op de rugby hadden wij bij de Guppen hoofdtrainer Joppe. Er ging een wereld voor me open. Joppe kreeg het voor elkaar om 80 kinderen op een rij te laten staan om ze vervolgens als een sergeant uit te leggen wat we tijdens de training gingen doen. Bijna iedereen luisterde aandachtig en die kinderen die aan het dollen waren, die werden tot de orde geroepen door de andere trainers. Vervolgens knalden we met een rugbybal in onze handen een uur lang door allerlei parcoursen. Goed voor de motoriek en coördinatie en even de energie eruit!! Heerlijk, en hoe prettig is het om trainers te hebben die hard praten, duidelijke instructies geven en je continu achter je broek aan zitten om het maximale eruit te halen!

Buitenlandse toernooien
In juli word ik 12 en ik ben op mijn 5e begonnen bij HRC. Het mooiste tot nu toe vind ik alle buitenlandse trips en al die gave sterke toernooien. We hebben een deel van West-Europa afgereisd, van Londen naar Epernay, van Montbard naar Brussel en van Tourcoing naar Madrid. Mijn mooiste herinnering blijft toch het toernooi in Madrid. Hier mocht ik samen met Niek Jr. en Jagger als 1ste jaars Benji mee met ervaren jongens als Grote Mees, Daxie, kleine Toon, Micah en andere jongens. Onder de strakke en inspirerende leiding van hoofdtrainer Kia, Marcel, Niek en Toon stapten we vol geconcentreerd en gespannen uit de bus het complex van Madrid (Alcobendas) op. Dit toernooi speelden we tegen alle grote clubs van Spanje met wat andere regels die we voorafgaand het toernooi goed geoefend hadden. Als we aan Spanje denken dan denken we aan zon maar dit was een regenachtige dag met een harde koude wind. We versloegen de ene na de andere Spaanse club en na enige verwarring gingen we toch met de beker naar huis!
De leukste trip was Montbard. Vijf dagen op pad met vrienden, slapen in een campinghuisje, niet douchen (stinken in dat busje op de terugweg!!!:-), veel rugbyen en alleen maar gelachen. Op het toernooi was er een soort selectieteam van spelers uit Fiji, waarvan hun ouders in Frankrijk rugbyde. Zij deden een Cibi (Haka van Fiji) voorafgaand het toernooi, heel indrukwekkend! Ook werd het Nederlandse volkslied voor ons afgespeeld waar we toch wel een beetje stil van werden. Naast alle lol hebben we als team goed gepresteerd en wonnen we al onze wedstrijden op een na. Onze tegenstanders spraken geen Nederlands en amper Engels dus onze Franse teamgenoot Celestin vertaalde het door naar Christoper, die in Brussel heeft gewoond dus Frans en Nederlands spreekt, en Chris vertaalde het door naar ons. Wat een avontuur, plezier en teamprestatie!!

Een droom komt uit!
Een van mijn dromen is om het voortgezet onderwijs te combineren met sport. Enerzijds omdat rugby een van mijn passies is en anderzijds omdat ik niet zo heel goed kan stil zitten 😊. Dus de combi van rugbyen en leren lijkt mij fantastisch! De Rugby Academy Zuid West Nederland in combinatie met het Segbroek College moest het gaan worden. De eerste selectietrainingen van de Rugby Academy ZuidWest waren eind vorig jaar en drie weken geleden heb ik gehoord dat ik ben toegelaten. Het mooie is dat ik door deze toelating automatisch wordt toegelaten bij het Segbroek dus zo kwam mijn droom in een keer uit! En extra leuk dat Dax, Celestin, kleine Mees en Mattheu ook gaan!!

Ian van der Poel
Vorig jaar speelde ik met Ian in Team Engeland van de Mini’s. Zolang zat Ian nog niet op de rugby en hoe goed was hij al. Mooie tackles, sterk in de ruck en scrum en naast dat allemaal gewoon een superaardige gozer! En volgens mij gaan we elkaar op het Segbroek tegenkomen. Dus ik “PAAS” ‘m door naar Ian. See you on Segbroek. [Noot van de redactie: Ian let je op dat je netjes passt? Je pass ontvangen we graag uiterlijk donderdag 4 maart a.s. vóór 16.00 uur op redactie@haagscherugbyclub.nl ]

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement