Pass it on! Mattes

  -   Colts
Pass it on Colts
Ook zonder (echte) competitie gaat de bal nog lekker rond op HRC

“Dank” voor de online pass Mark (ik krijg toch liever een echte). Ik ben Mattes, (inmiddels) speler bij de Colts.

Ik ben begonnen met rugby bij de Benjamins van HRC. Door de aanpassing van de leeftijdsgrens/indeling, en daarna mijn dispensatie omhoog, ging het na die instroom bij Benjamins opeens heel snel: 1 jaar Mini’s, 1 jaar Cubs, en toen meteen naar de Junioren.

De scrum heb ik altijd iets heel moois gevonden en heb me ontwikkeld tot een echte eerste rij speler; handig, want dan weet je dat je eigenlijk altijd kan spelen. (Er zijn immers altijd te weinig eersterijers).

Foto: RDD/front row club training van Gurthro Steenkamp voormalig loosehead prop van de Springboks

Toen bij de RDD’s de front row club in het leven werd geroepen heb ik daar met veel plezier aan meegedaan. Daarvandaan heb ik een plek in de U16, U17 en U18 teams gekregen. 

Helaas lijkt het EK waar we met U18 dit jaar heen zouden gaan slachtoffer te worden van de lockdowns en staat alles even op een laag pitje.

Door die lockdown hebben we vorig jaar ook helaas het kampioenschap bij de Colts niet binnen kunnen halen. We hadden echt een dreamteam en een super trainer: met nog twee wedstrijden te spelen hadden we alles met bonus gewonnen (524 punten voor en 15 tegen). Gelukkig hadden we eerder in het seizoen al wel gewonnen van NL U18. Dat was een echt hoogtepunt.

Foto: HRC Colts 1 tegen U18

Andere mooie dingen van het rugby: het teamgevoel, de trips, de wedstrijden tegen bezoekende Engelse teams en de wedstrijden die ik gezien heb in Twickenham en het Millenium stadium.

De pass gaat door naar iemand voor wie ik veel respect heb, als omhoog gedispenseerde Junior speelde ze vorig jaar bij de Colts soms in het eerste team. Maar ja, met zo’n vader… Sulita, hierbij de bal voor jou!

Sulita we ontvangen jouw pass graag via redactie@haagscherugbyclub.nl en dan uiterlijk donderdag 6 mei a.s. voor 17.00 uur

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement