Pass it on! Arend-Jan

  -   Nieuws
pas it on cic
Gevangen van Martijn en door gepasst naar Melcher: de pass van Arend-Jan

Dank voor de pass Martijn! Als oud hockeyer lukte het me gelukkig wel om de bal te vangen. Misschien was het die lenigheid waar je over schreef??? Ahum. 

Hallo, ik Arend-Jan Meijer. Vader van Mikkel 6 (Turven) en Pippa (net 3 Garnalen?) en getrouwd met Nicoline. Dit jaar hoofdtrainer van de Turven samen met Wouter van Munster. Professioneel zet ik me in op het gebied van duurzaamheid en ‘schiet ik plaatjes’. Zo heb ik onlangs nog wat portretten van de heren XV selectie mogen maken. En zoals mijn voorganger al benoemde, ben ik graag op het strand en in de zee te vinden. 

Ik ben vrij nieuw op HRC en in het rugby, maar voel me er al behoorlijk thuis. Een van de redenen is misschien omdat ik goed bekend ben met de omgeving. Ik heb als derde generatie in een HDM-shirt op behoorlijk niveau gehockeyd en training gegeven aan de andere kant van de weg. Al is dat alweer even geleden. Rugby heb ik altijd een geweldige sport gevonden, maar in een familie van hockeyers, actief op het veld en in het bestuur, groeide ik op met een stick in mijn hand. Daar heb ik gelukkig een hele mooie tijd gehad. 

Een andere reden is waarschijnlijk de hechte clubband die er is op HRC. Ook hier zie ik veel mensen die letterlijk en figuurlijk familie van elkaar zijn en zich actief inzetten voor de club. En ook bij onze Turven lopen derde generatie HRC’ers rond. 

De stap naar het rugbyveld met onze zoon was uiteindelijk makkelijk gemaakt. We zagen hem helemaal voor ons in een HRC-shirt. 

Bij de eerste open training bij de Guppen stond ik langs het veld en had ik een vraag over de training. Wouter van Munster, destijds teammanager, vertelde mij handig dat hij nog op zoek was naar enthousiaste trainers. Een makkelijke “ja”! Na een jaar trainen bij de Guppen (wat is dat leuk met die kleintjes op zaterdagochtend!) vroeg Wouter me of ik samen met hem hoofdtrainer wilde worden bij de Turven. En wederom ben ik blij dat ik ja heb gezegd. 

Het is een geweldige ervaring om elke woensdagavond en zaterdagochtend met 100 stuiterballen en een mooie groep van ruim 25 trainers samen aan de slag te gaan. Als ik anderen vertel dat we gemiddeld 1 trainer op 4 kids hebben dan staan ze versteld. Met zoveel goede, betrokken begeleiding krijgen onze spelertjes op deze jonge leeftijd al een voorsprong op de rest. Het is heel leuk om te zien hoe de ze steeds beter met elkaar beginnen te spelen en zo vlak voor de kerst begon het al behoorlijk op ‘echt’ rugby te lijken! Ik pass de bal graag door naar Melcher de Bosch Kemper, voorzitter van de CJC. Handen klaar Melcher! En maak je ook maar alvast gereed voor een hele bende fantastische Turven die zich over een paar jaar aan de poorten van de CJC zullen melden.

Melcher jouw pass verwachten we uiterlijk donderdag 14 januari om 17.00 uur op redactie@haagscherugbyclub.nl
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement