Pass it on! Kour

  -   Nieuws
pass it on senior
De competitie gaat bijna van start, maar daarnaast gaat de bal ook online rond op HRC

Bonni passte strak naar Kour en die heeft het ovaal op het nippertje gevangen om vervolgens vloeiend door te gooien naar Tis ten Hagen.

Beste HRC ers,

Mijn naam is Kour van der Laan,

Ik ben getrouwd met Danielle en we hebben een zoon dit Tim heet. Ik ben samen met mijn zoon in 2006 begonnen bij HRC; Tim – die toen nog maar 4 jaar oud was – als speler en ik als trainer-coach bij de (toen nog) jongste groep (de Guppen).

In 2007 hebben mijn goede vriend Hein Brat en aan een jeugdplan (GTBM) geschreven en dit is in 2008 geïmplementeerd binnen HRC.

Samen met mijn zoon (hij steeds als speler en ik als trainer-coach) heb ik overigens alle leeftijden tot de Junioren op HRC doorlopen. Daarna heb ik een uitstap gemaakt om, samen met een aantal andere HRC-ers, met succes Rugby Club Voorburg op te zetten.

Na 3 jaar ben ik weer terug gekeerd naar HRC en sinds 2018 ben ik Welfare Officer bij HRC. In die rol, heb ik – met anderen – vooral aandacht voor de elementen die te maken met veiligheid en doen we ons best om de normen en waarden, die bij onze club en bij onze mooie sport horen, te waarborgen. Dan moet je denken aan zaken als het implementeren dat er voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij HRC een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) ligt, het opstellen, hereiken van en bekendheid geven aan de Huis- en Gedragsregels van HRC, het aanstellen/vinden van een (nieuwe) vertrouwens contact persoon en er voor zorgen dat de borging van onze normen en waarden onderdeel wordt van het takenpakket van verschillen commissies. In dat verband hebben we de afgelopen jaren tijdens de introductie en/of ouderavonden ingezet op bewustwording wat betreft de (HRC/rugby) normen een waarden en het gedrag van spelers/ouders/voogden en vrijwilligers.

Na 3 jaar ben ik weer terug gekeerd naar HRC en sinds 2018 ben ik Welfare Officer bij HRC. In die rol, heb ik – met anderen – vooral aandacht voor de elementen die te maken met veiligheid en doen we ons best om de normen en waarden, die bij onze club en bij onze mooie sport horen, te waarborgen. Dan moet je denken aan zaken als het implementeren dat er voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij HRC een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) ligt, het opstellen, hereiken van en bekendheid geven aan

de Huis- en Gedragsregels van HRC, het aanstellen/vinden van een (nieuwe) vertrouwens contact persoon en er voor zorgen dat de borging van onze normen en waarden onderdeel wordt van het takenpakket van verschillen commissies. In dat verband hebben we de afgelopen jaren tijdens de introductie en/of ouderavonden ingezet op bewustwording wat betreft de (HRC/rugby) normen een waarden en het gedrag van spelers/ouders/voogden en vrijwilligers.

Ikzelf heb – ik zou het bijna vergeten – van mijn 17e tot met 27ste rugby gespeeld bij rugby club Den Helder en bij het defensie rugby team, meestal als nummer 6 (blindside Flanker).

Dat laatste maakt dat ik de bal nog steeds redelijk soepel weet te passen: Tis hier komt ie!

Tis aan jou de taak om te vangen, te schrijven en door te passen; je inzending ontvangen we graag uiterlijk 9 september vóór 17.00 uur op redactie@haagscherugbyclub.nl

regels pass it on

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement