Pass it on! Julius

  -   Mini's
pas it on cic
Ook zonder (echte) competitie gaat de bal nog lekker rond op HRC

Dat ze in de GTBM tijdens de lockdown gewoon door hebben getraind is goed te marken; hier wordt super straf gepasst en goed gevangen. Deze weer lezen we dat ook Julius prima raad weet met ons ovaal.

Hi, ik ben Julius Baart, ik ben 11 jaar en zit in groep 8 op de Statenkwartierschool in Den Haag. Ik ben 2e jaars Mini en zit in team Georgië .

Ik ben begonnen met rugby omdat ik echt een fysieke sport wilde doen, buiten en in team verband. Heb even op voetbal gezeten maar vond daar weinig aan. Heb al in meerdere teams gespeeld bij HRC waardoor je ook veel leert van elkaar en natuurlijk van de trainers. Het is in het begin wennen omdat het echt een fysieke sport is maar was er snel aan gewend.

Je moet wel vaak uitleggen waarom je rugby speelt en ik krijg dan ook de vraag of het niet te ‘gevaarlijk’ is. De dagen dat we echt toernooien spelen, vind ik heel leuk. Het is soms wel ver weg maar goed, dat hoort er helaas beetje bij. Rugby is denk ik toch minder gangbaar dan hockey of voetbal, waarvan je veel meer verenigingen hebt in Nederland. Mijn tweelingzus Emmelien is kort na mij gestart, ze speelt in het zusterteam van Georgië.

Heb inmiddels ook aantal goede vrienden van de rugby en hoop ook nog lang met hen te kunnen rugbyen.

Ik pass de Ovaal graag door aan mijn trainer Mark van der Laan.

Nou Mark dit is het moment van de waarheid want als trainer moet je natuurlijk extra soepel vangen en passen; voor 22/4 zie we jouw bal graag voorbijkomen op redactie@haagscherugbyclub.nl en zo niet….

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement